Publicitat
Política · 19 de Gener de 2009. 13:45h.

Guardans desafia Mas

L'eurodiputat esdevé el líder de l'oposició interna a CDC

Guardans desafia Mas

Foto de la direcció de Convergència

L'encara eurodiputat de CDC Ignai Guardans està esdeveninet el líder de l'oposició interna a Artur Mas amb les seves declaracions públiques, en al que ha qüestionat obertament el seu relleu per Ramon Tremosa. Guardans va rebre abans suports per a continuar de dirigents significats del sector moderat -com l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder- o de sobiranistes enfrontats al 'pinyol' com el diputat al Congrés Carles Campuzano tot i que posteriorment han evitat les mostres públiques de suport.

L'eurodiputat ha desafiat públicament l'autoritat de Mas -amb entrevistes a diversos mitjans: aquest dilluns a El Periódico i ComRàdio- en una actitud fins ara inèdita a Convergència. L'opoisició interna a Artur Mas és encara gairebé inexistent a CDC malgrat que sovint és critica, des dels sectors més moderats, el gir sobiranista del partit. Mas, a més, té una última i tercera oportunitat en les eleccions al Parlament previstes pel 2010 perquè, en cas de no arribar a president, ja ha dit que plegaria. A més, l'efecte Tremosa per a rellançar la 'casa gran del catalanisme' s'ha diluït després que se sabés que havia militat 17 anys a CDC.

Ignasi Guardans ha insistit a ComRàdio “al juny passo a ser un militant de base, que pagarà la quota i anirà a les reunions quan pugui". , "Jo no tinc -ha afegit- el perfil per encaixar amb l’actual direcció de CDC. Ara hi ha altres candidatures, altres càrrecs dins el partit, altres àmbits de govern i veurem el futur de l’actual direcció de Convergència. Jo desitjo que la Generalitat de Catalunya vagi per aquí però el futur dirà”.
 
Ignasi Guardans ha tornat a criticar també l’estratègia política encetada des de la direcció de CDC que posa èmfasi en tesis més sobiranistes i al voltant de l’anomenada Casa Gran del Catalanisme ideada per Artur Mas. Segons Guardans, anar a buscar els vots d’ERC a les eleccions europees “és una estratègia vàlida però des del punt de vist de construcció d’Europa aporta molt poc”.

Pel que fa al seu substitu, “s’ha de posar a treballar, llegir papers i deixar el concert econòmic per aquells qui ho han de fer. Si va a Europa a defensar el concert econòmic, no farà res”. “Tremosa farà una bona feina si dedica les mateixes energies a la política europea que hi ha dedicat en altres àmbits. Es ficarà on el deixin, per molt que digui. Haurà de negociar i arribar a acords. Potser si té el suport d’altres podrà fer el que vol. Sinó acabarà a la comissió de pesca”, li ha etzibat Ignasi Guardans.

Pel que fa a Artur Mas, l’encara eurodiputat ha dit que “per mi, Mas va fer bé aprovant i negociant l’Estatut i ara s’equivoca. Tots dos candidats diem que Artur Mas s’equivoca però en coses diferents”.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 Trista realitat, Barcelona, 20/01/2009 - 10:28

Veig les llistes passades dels partits nacionalistes, i la quota femenina amb possibilitats de sortir escollida, és ANIQUILADA. Trist però real.

#18 pep, manresa, 19/01/2009 - 19:54

Oi que no s'hi veuen banderes espanyoles al Camp Nou..?
Per alguna cosa deu ser, de la mateixa manera no sé què hi pinta un espanyolista a Convergència Democràtica de Catalunya, com no sigui intentar viure sense treballar

#17 Josep, Terrassa, 19/01/2009 - 18:44

El Sr Guardans fara el mateix cami que ,José María Trias de Bes , que va pasar de CDC a PP (quan va caure de la llista electoral) . Va ser premiat amb la Presidencia de la Transmediterrania i despres va sortir en globus

#16 Jo, Barcelona, 19/01/2009 - 18:43

Sóc de la mateixa agrupació d'en Guardans, i ni allà guanyaria les eleccions a president d'aquesta. No farà res amb aquesta actitud, a la vida s'ha de saber perdre!

#15 Ramon, Barcelona, 19/01/2009 - 18:11

"A casa votàvem Esquerra perquè cunsideravem que Convergència eren uns regionalistes i uns venuts. Però després de sentir en Guardans ja es veu que la Convergència d'ara és realment sobiranista. La votarem. Ja en tenim ben prou, de Tripartit!".