Política · 14 de Gener de 2009. 09:53h.

Guardans no descarta "trencar el carnet" de CDC

"Alguns dirigents s'haurien d'acostumar a ser una mica més demòcrates"

Guardans no descarta "trencar el carnet" de CDC

Guardans

L'eurodiputat de CDC, Ignasi Guardans, ha manifestat en una entrevista a l'Avui que "Mas té un pla molt clar i l'està executant pas a pas amb precisió militar". "Mas ha deixat ben clar que la meva energia ja no li interessa, però jo la seguiré posant al servei del país, mantenint-me en l'àmbit públic, si puc. A la Casa Gran del Catalanisme, precisament, defensen que el compromís amb el país no depèn del carnet polític".

"No m'afiliaré a cap altre partit ni aniré en cap altra llista, però sí que podria acceptar alguna responsabilitat institucional a Catalunya, a Espanya o a Europa que no estigui dirigida per un càrrec de Convergència. Es pot servir el país fins i tot si el teu cap no és de CDC", ha recordat. Preguntat sobre si ha "pensat a estripar el carnet", Guardans admet que "ara per ara no, tot i que si el partit acaba convertint-se en una cosa diferent ja ho veurem. Alguns dirigents s'haurien d'acostumar a ser una mica més demòcrates. No es deixa de ser d'un partit pel sol fet que no es comparteixi la seva estratègia, si fos així CDC no pararia de perdre militants".

Sobre el nomenament de Tremosa, l'encara eurodiputat afirma que "em sembla una aposta molt arriscada fer el mateix discurs que fa ERC, buscar l'electorat independentista i deixar fora els que també som nacionalistes però que potser no defensem la independència per a demà. Catalunya té una societat molt complexa i l'electorat de CDC diferents perfils. Convertir Convergència en la Casa Gran de l'independentisme em sembla un greu error electoral, enriquim el partit per un costat però l'empobrim per l'altre"

"A Europa no es ve a parlar de Catalunya sinó des de Catalunya, que no és el mateix. La independència i el finançament s'han de resoldre al Parc de la Ciutadella i a la Carrera de San Jerónimo. A l'Eurocambra es ve a parlar d'immigració des d'una òptica catalana, de la policia pensant en els Mossos, de la indústria de l'automòbil tenint present la Seat, de Medi Ambient per les nostres costes i boscos o del dumping xinès contra les tèxtils catalanes", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#30 Miquel, Olot, 15/01/2009 - 16:16

Aquest en Guardans és de les veus més raonables de CiU. Les vegades que el sentia per la ràdio sempre em preguntava perquè no el prodigaven més. Ara ja he vist per què.

#29 Joan del Bages, Manresa, 15/01/2009 - 09:55

A mi aquest Sr. em recorda cada vegada més a en JMª Trias de Bes quan va deixar CIU a bombo i plateret per anar-se'n al PP. Els Telenotícies de 2 dies en varen anar plens, semblava la notícia del segle, la fi de CIU ,i avui, qui se'n recorda?

#28 Carles, bcn, 15/01/2009 - 09:27

Guardans potser no sabem qué si fa a la UE ,però el que si és segur es que el poc que un català pot fer que és defensar la seva llengua, tu no ho has fet.Així que ves a pidolar al Pzoe o al PePe.Ets la millor campanya per CiU.

#27 josep miquel, bcn, 14/01/2009 - 23:25

..en moments així es demostra qui és qui... se li ha acabat la "bicoca" i ara té mal perdre... quan estripi el carnet que torni els euros que va guanyar amb aquest carnet...

#26 carles, GANDESA, 14/01/2009 - 20:00

Potser gent aixi no se la merix CiU , ni tampoc cap partit