Publicitat
Política · 21 d'Abril de 2017. 17:34h.

‘Guerra’ de comissions al Parlament

La cambra investigarà l’operació Catalunya i el cas Vidal

‘Guerra’ de comissions al Parlament

Santi Vidal, en una imatge d'arxiu

El Parlament ha constituït aquest divendres dues comissions d’investigació relacionades amb el procés sobiranista. D’una banda, la cambra catalana investigarà l’anomenada operació Catalunya, a petició del Junts pel Sí; i per altra banda, es posarà en marxa la comissió sobre les Actuacions del Govern per a Preparar la Secessió de Catalunya de la Resta d’Espanya, sol·licitada per Ciutadans, el PSC i el PPC arran de les declaracions del jutge i exsenador d’ERC, Santiago Vidal.

La comissió sobre l’operació Catalunya estarà presidida per la diputada de Junts pel Sí, Alba Vergés, i els grups tenen fins el proper 28 d’abril per presentar les seves sol·licituds de compareixença i d’informació. Cada grup tindrà dos diputats a la comissió, excepte JxSí, a qui n’hi corresponen tres per ostentar la presidència de l’òrgan.

Els diputats designats pels grups són Lluís Guinó, Roger Torrent i Alba Vergés (JxSí); José M. Espejo-Saavedra i Joan García (Cs); Assumpta Escarp i Jordi Terrades (PSC); Albano Dante Fachin i Marc Vidal (CSQP); Esperanza García i Sergio Santamaría (PPC), i Mireia Boya i Sergi Saladié (CUP).

Vergés ha explicat que la comissió ha de servir per “sortir de la foscor de les cloaques” i “exigir responsabilitats polítiques o fins i tot penals”. La diputada ha afegit que “l’espionatge o la persecució d’idees polítiques seria un atac frontal a la democràcia”.

Sota el nom de comissió d’investigació sobre les Actuacions del Govern per a Preparar la Secessió de Catalunya de la Resta d’Espanya, Ciutadans, el PSC i el PP volen que el Parlament investigui els mètodes per obtenir les dades fiscals dels catalans i els passos del Govern per dur a terme el full de ruta sobiranista. La comissió estarà presidida pel diputat de Ciutadans, Jean Castel, qui ha afirmat que l’objectiu és “promoure la salvaguarda dels interessos comuns i el compliment de la llei com a garantia última dels drets fonamentals”.

Els grups parlamentaris disposaran fins el dos d’abril per registrar les peticions de compareixença i les sol·licituds de documentació. El pla de treball es votarà el cinc de maig, quan se celebri la primera reunió.

Els diputats designats per a aquesta comissió són Bernat Soler i Lluís Guinó (JxSí); Carlos Carrizosa, Fernando de Páramo i Jean Castel (Cs); Ferran Pedret i Alicia Romero (PSC); Jèssica Albiach i Joan Coscubiela (CSQP); Alejandro Fernández i Santi Rodríguez (PPC), i Benet Salellas i Gabriela Serra (CUP).

Jorge Fernández Díaz, en una imatge d'arxiu

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 G.Bellalta, LA LINEA DE LA CONCEPCIÓN, 22/04/2017 - 13:59

lA INTERPRETACIÓN DEL TEMA ES CLARA , QUIEN COBRA MAS COMISIONES