Publicitat
Política · 28 de Maig de 2014. 18:26h.

Guerra de comunicats a ERC

Portabella demana al Govern que "no trenqui les negociacions" amb Can Vies, però el partit recorda que "totes les causes justes sempre són no violentes"

Guerra de comunicats a ERC

Una imatge d'arxiu del líder d'ERC a l'Ajuntament, Jordi Portabella

ERC ha apuntat sobre el conflicte derivat pel desallotjament de Can Vies que "totes les causes justes sempre són no violentes" i que “només guanyarem des de la democràcia, el diàleg i el civisme”, mentre que el líder d’Esquerra a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, ha demanat al Govern municipal que “no trenqui les negociacions”.
 
Esquerra Republicana ha emès un comunicat de premsa per fer “una crida perquè a les protestes convocades per avui mateix contra el desallotjament de Can Vies no hi hagi cap mena d’acte de violència”, assenyalant que la protesta “com més pacífica i cívica sigui, més legitimitat tindrà”.

La direcció dels republicans ha apostat per “una solució immediata basada en el diàleg, la mediació i l’acord entre l’ajuntament i els gestors per garantir que es pugui mantenir aquesta activitat”, i ha recordat que el Centre Autogestionat Can Vies ha rebut “el reconeixement veïnal durant 17 anys i que compleix una important funció social”. “Demanem a l’ajuntament de Barcelona que reaccioni”, han apuntat.

De la seva banda, el líder del grup municipal d’ERC, Jordi Portabella, també ha condemnat “l’ús de la violència en tot conflicte com el que s’està vivint a Can Vies”, però ha dit que “això no és motiu per anunciar el trencament de les negociacions”, lamentant que el govern municipal de CiU hagi anunciat el trencament de les converses amb Can Vies.

“No estem d’acord amb el trencament de les negociacions a causa de la violència. Les negociacions es produeixen quan hi ha desacord. Del contrari, no hi ha negociació, hi ha acord”, ha sentenciat Portabella.

En aquest sentit ha afirmat que “s’ha de continuar forçant la negociació a través de les entitats i associacions del barri i del districte perquè fent de mediadors posin solució a aquesta situació de conflicte”. El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona considera que “no s’ha de donar per perdut un acord i en aquest sentit demanem que tothom actuï des de la prudència i la serenitat”.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#10 BEJOTA, bcn, 29/05/2014 - 13:03

El presidente de la Cámara de Comercio de Estados Unidos en España, el catalán Jaime Malet, ha afirmado que en una hipotética Cataluña independiente, las empresas e inversiones norteamericanas se irían. "Hay una preocupación muy grande por parte de la inversión extranjera en general

#10.1 BEJOTA, BCN, 30/05/2014 - 12:33

El empresariado catalán intenta de nuevo parar los pies a Artur Mas y le pide dialogar con Madrid

> El Círculo de Economía pide al president que dé "una segunda oportunidad" a España

#9 spanish, Madrid, 29/05/2014 - 09:56

no us estranya que el lider del grup mes petit a Barcelona,sigui el tercer regidor que cobra mes ?

#7 Tomás , Barcelona, 28/05/2014 - 21:53

Aquest senyor segons m'ha dit un amic d'ERC, en el Congrés d'avui a Barcelona ha dit que està disposat a ser "generós referint-se al Bosch i que hi ha un altre tapat: segur que deu ser el Sr. Amorós. Aquest home es carregarà el seu propi partit. No entenc com encara no l'han fet dimitir!

#5 ramon, barcelona-c, 28/05/2014 - 20:03

Jo creia mes extés el cinisme a la meseta . Els srs de ERC han forçat la dimisió del sr Prat perque han dit ara es la nostra i ensorrarem a CDC .ERC torna a la posició classica i ens acosta ,guanyant velocitat, al penyasegat de la República . Sembla que el sr Junqueras està perdent el control.

#4 Guerra Civil, Itaca Vice, 28/05/2014 - 19:00

En el bando Indepe.CAT ha estallado la Guerra Civil. Los aliados Indepes se lían a mamporrazos y cócteles molotov. La Policía (CiU) contra los okupas (CUP,ERC apoyados por Forcades e ICV) batallan por las calles a golpes de porras, escudos, emboscadas y contenedores,maquinaria y mobiliario ardiendo.