Publicitat

PSC, Ciutadans i PP canvien el nom de la plaça de l'1-O de Calafell

Guerra de noms

La plaça de l’U d’Octubre de Calafell (Baix Penedès) ha tingut una vida efímera. Un any després que s’aprovés donar aquest nom a una plaça del nucli de la platja, l’Ajuntament ha fet marxa enrere, i ha decidit canviar-li el nom pel de plaça de la Democràcia.

Això ha estat possible pel canvi de majories al consistori derivat de les últimes eleccions municipals. L’anterior mandat, els regidors de perfil sobiranista eren majoria (12 de 21), amb el qual van poder aprovar posar el nom de l’U d’Octubre a aquesta plaça quan es commemorava un any del referèndum del 2017.

Però els últims comicis municipals han capgirat la situació, i actualment els regidors de perfil constitucionalista (PSC, Cs i PP) sumen majoria, mentre que els independentistes han tingut un clar retrocés, especialment per la forta caiguda dels antics convergents.

Al ple d’aquest desembre, els vots a favor de socialistes, populars i Ciutadans han estat suficients per canviar el nom de la plaça, que ara es dirà plaça de la Democràcia. La moció l’havia presentat el PP. Les formacions independentistes han criticat la decisió, i des de la CUP ja han avisat que “d’aquí a quatre anys hi pot haver un altre canvi”.

Calafell és un dels municipis que van donar el nom de l’U d’Octubre a alguna plaça o carrer, en record del referèndum del 2017. També ho va fer el Vendrell, en aquest cas donant el nom a un cèntric carrer. Actualment, al Vendrell també hi ha un govern de perfil unionista, amb PSC i Cs al capdavant, però no s’ha plantejat revertir aquesta denominació.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 Tirant, Bcn, 13/12/2019 - 19:22

El PSC, com sempre, fent tombs: aquí sí, allà no, aquí blanc, allà negre, etc.

#3 Atl.lota, pineda, 13/12/2019 - 16:45

Eso mismo dia del caudillo.El 1 de octubre de 1936, en una ceremonia solemne celebrada en la sede de la Capitanía General de Burgos, el general Franco fue investido como Jefe del Estado, que fue el título que ostentó durante su largo mandato.Es que los jóvenes no lo recuerdan, pobres, la historia no es lo suyo..Sólo meter cizaña y cortar carreter

#2 Jaime de Andrade, El Pardo, 13/12/2019 - 15:22

No sé por qué quitan esa placa conmemorativa del Día del Caudillo...en fin.De desagradecidos está el mundo lleno.

#2.1 J.Boor, El Ferrol del Caudillo, 13/12/2019 - 16:32

Los masones,los masones.

#1 Didac B., Barcelona, 13/12/2019 - 14:40

Molt ben fet, un acte de dignitat treure aquesta data que recorda l'acte vergonyant que van organitzar la banda dels sediciosos i que ells es miraven desde els seus sillons dels despatxos mentres la gent inocent del ramat la posaven al carrer per rebre les consequencies d'una ilegalitat com va ser aquella atzagallada monumental.