Publicitat
Política · 15 de Febrer de 2011. 20:44h.

Guerra de xifres entre CiU i PSC

“No permetrem que el Govern es protegeixi amb la bandera per justificar vergonyes, errors i polítiques de retallada"

Guerra de xifres entre CiU i PSC

Laia Bonet en una imatge d'arxiu

La portaveu adjunta del grup parlamentari socialista, Laia Bonet, ha assegurat que els socialistes "no permetrem que el Govern es protegeixi amb la bandera per justificar vergonyes, errors i polítiques de retallada de caràcter neoliberal". En compareixença informativa al faristol del Parlament, Bonet ha insistit en que "el Govern ens tindrà al seu costat si el que vol és complir la llei i defensar l’Estatut" però ha advertit que "ens tindrà vigilants i amatents cada cop que intentin justificar-se en un escenari irreal, per fer el que realment ja pensaven fer".

En aquest sentit, Laia Bonet ha lamentat "la indignitat d’ocultar a la Cambra una informació rellevant sobre l’estat de les finances catalanes" i ha reclamat "per enèsima vegada" el Pla de Reequilibri financer al Govern d’Artur Mas. "Els que s’omplien la boca de sucursalisme, ara practiquen un sucursalisme de la pitjor espècie" negant al Parlament de Catalunya el que sí donen al Govern de l’Estat.

Per la dirigent socialista, "només hem sentit excuses perquè els grups parlamentaris no coneguem aquest document, dificultant la funció de control al Govern" i ha deixat clar que els socialistes "el seguirem demanant, dia rere dia, perquè el Parlament té dret a conèixer aquestes dades, tal i com s’havia fet en el passat". "Esperem no haver de demanar empara a la Cambra", ha reblat Bonet.

Per la seva banda, Jordi Turull, Portaveu de CiU al Parlament de Catalunya, ha mostrat la seva perplexitat per "l’erràtic i trist paper" que està duent a terme el PSC respecte la situació financera de la Generalitat i ha demanat als socialistes, i en especial a Joaquim Nadal, que sigui "més curós". "Ens sap molt greu que caiguin en aquest to i demanaríem que no s’entrés en aquesta dinàmica", ha afegit Turull per qui "són temps de responsabilitat i per això fem una crida al rigor i a l’alçada de mires".
 
Turull ha destacat que “el mateix el senyor Jáuregui i la senyora Salgado han desmentit totalment aquesta cantarella dels dirigents del PSC", afirmant que el pla de viabilitat presentat pel Govern és "seriós i rigorós". Pel portaveu de CiU, els socialistes "s’estan defensant de coses que no se’ls ha acusat" i ha alertat que "acusar al Govern de falsificar dades és posar en entredit el bon nom de la institució". En aquest sentit, s’ha preguntat "on era el PSC quan es van aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat i hi havia zero euros per al fons de competitivitat?".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Ramon, Barcelona, 15/02/2011 - 21:06

Al·leluia, que sonin les campanes, 30 anys després PSC i PSOE discrepen per fi en alguna cosa. La sucursal acusa CiU de fer alarmisme i el PSOE afirma que res d'alarmisme, que el Tripartit ha deixat realment l'economica catalana com un cagader d'ànecs. Hola, PSC, què, les primàries, bé?