Política · 13 de Gener de 2018. 10:52h.

Guerra entre El País i TV3

El diari de Prisa acusa la televisió pública catalana de "manipulació informativa" i torna a publicar l'article

Guerra entre El País i TV3

Una sentència que condemna "El País" a publicar una rectificació per un article crític sobre TV3 en considerar que perjudicava la seva imatge ha iniciat una guerra entre els dos mitjans. El País denúncia que TV3 ha aprofitat aquesta resolució per "llençar una campanya contra el diari acusant-lo de difondre dades falses" i ha tornat a publicar l'article.

El diumenge 12 de novembre, "El País" va publicar en portada un article titulat: "Una setmana veient només TV3". La televisió pública catalana va denunciar que el text perjudicava la seva imatge, donava dades inexactes i demanava la rectificació. En l'escrit d'El País s'afirmava que el dia de la vaga general, TV3 a penes havia proporcionat dades i havia parlat de seguiment desigual. L'article també assegurava que l'"InfoK" havia utilitzat la imatge dels Jordis per explicar què és un pres polític. El rotatiu del grup Prisa també comentava en el reportatge que la televisió pública catalana "mai parlava de la fuga d'empreses" i que els polítics de Ciutadans o del PSC no solien sortir fins al minut 20 dels informatius.

El Jutjat de Primera Instància número 20 de Barcelona va donar la raó a TV3 i va condemnar "El País" a publicar una rectificació. La notícia de TV3 sobre la sentència condemnatòria a El País ha provocat que el diari del grup Prisa acusi de "manipulació informativa" TV3, que assegura en l'editorial d'avui que "una condemna judicial ha servit a la cadena pública catalana per iniciar una campanya contra el diari acusant-lo de difondre dades falses".

El País s'ha reafirmat en totes les dades de l'article "Una setmana veient només TV3", ha tornat a publicar-lo de manera íntegra i també publica un editorial titulat: "Atac a la llibertat d'informació". El rotatiu defensa que la resolució no qüestiona la veracitat del reportatge. Tot i que la sentència obliga a publicar una rectificació, "no entra a analitzar la veracitat de les manifestacions" i "no suposa que la informació publicada sigui incerta o no veraç, sinó que implica el dret de l'al·ludit a oferir una versió diferent" expliquen.

En l'editorial, al diari considera que "la sentència dictada per un jutjat de Barcelona en la que s'obliga al diari El País a publicar la versió de TV3 sobre una crònica crítica amb la programació de la televisió pública catalana és una mala notícia pel periodisme".

27 Comentaris

Publicitat
#18 pepe.----, andorra, 15/01/2018 - 11:15

es evidente q el señor juez es de la cuerda de los vidales. Si yo solicito lo mismo en el mismo juzgado pero en lugar del el pais fuera tv3, el susodicho juez retorceria la ley para hacer lo contrario q en este caso. Ningun juez en cataluña osaria condenar a tv3 a informar de q existen otras versiones de la historia.

#18.1 pepe.----, andorra, 15/01/2018 - 11:25

y la unica solucion visto lo visto es Barcelona autonomia. Llamese condado de BArcelona o tabarnia o el chicle del septimo cielo, la cuestion es librarse como sea de los carlistas q cada día son mas gracias a la entrega de la educación y la propaganda q son las dos cosas juntas en las escuelas.

#17 Sergi , Barcelona, 14/01/2018 - 18:35

Que TV3 es pura propaganda y agitacion nacionalseparatista lo sabe todo el mundo, que TV3 es el medio por el cual se sirve el Govern de la Generalitat para adoctrinar y difundir el mensaje nacionalseparatista es harto conocido. Todo es puro catecismo nacionalista, por eso una gran parte de los catalanes han dejado de ver TV3.

#16 Josep, Barcelona Tabarnia España, 14/01/2018 - 10:54

que tv3 es un medio para el adoctrinamiento y la difusión del independentismo es algo que todos ya sabemos, que tiene en nómina a 2400 fanáticos es más que evidente, que su programación ha ido degenerando hasta ser un panfleto basta con ponerla unas horas para darse cuenta, qu cuesta un dinero que debería gastarse en servicios básicos, obvio

#14 Raurell, Barcelona, 13/01/2018 - 23:59

Hace cara de acabar de amarse a sí mismo.

#13 Eloi, Terrassa, 13/01/2018 - 22:18

Vaja, ara Rodejet, ahir Galderic, abans d'ahir Xipolleig, en tot cas un il·luminat que no s'ha pres la pastilla.
Avui ens deleita, de nou, amb les seves sàvies lliçons, aquesta vegada de filosofia, abans eren de geografia, nen que t'has deixat alló de: Espanya capital Ankara, Turquia capital Madrid !
Pobre yayo ignorant.