Política · 21 d'Agost de 2020. 10:02h.

"Guerra freda" entre JxCat i ERC

Comín: "Almenys els russos i els americans es van preocupar primer de guanyar la guerra contra els alemanys"

"Guerra freda" entre JxCat i ERC

L'exconseller de la Generalitat i actual eurodiputat de JxCat Toni Comín ha reconegut obertament les desavinences entre la seva actual formació i ERC i les ha comparat amb la relació dels Estats Units amb la desapareguda Unió Soviètica després de la Segona Guerra Mundial.

"Hem començat la guerra freda", ha afirmat en un col·loqui a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), a Prada de Conflent. "Almenys els russos i els americans es van preocupar primer de guanyar la guerra contra els alemanys", ha dit.

Comín ha proposat que ja que “no hi haurà unitat electoral”, que els partits sobiranistes siguin “meridianament clars” a l’hora d’explicar com pensen assolir la independència de Catalunya.

Ho ha defensat en un debat amb el diputat d'ERC al Parlament i dirigent de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà, que ha assegurat que les properes eleccions al Parlament són “l’última oportunitat a curt termini” per culminar el procés independentista i ha reclamat utilitzar-les “en clau plebiscitària”.

Si són unes eleccions autonòmiques normals, perdrem una generació”, ha advertit. Per això, ha proposat aprofitar-les per “aixecar la suspensió” de la declaració d’independència del 2017 ja que el sobiranisme pot superar la meitat dels vots, ha dit. “Imaginem arribar al 51% i no fer res?”, ha preguntat.

51403-com.jpg

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#15 Masias , Mis posaderas , 21/08/2020 - 17:08

A cualquier mierda la llaman Universidad

La palabra Universidad viene de Universal, idea de la que estos casposos decimononicos nacionalistas justo son la antítesis .

#13 Guerra bruta, Barcelona, 21/08/2020 - 13:41

Ara la guerra freda, el que no ha deixat clar Don Comín és si JxCAT són el russos o els americans, estaría bé que definissin què volen ser de grans

#13.1 Peculiaritats de la ceba, Girona, 22/08/2020 - 16:45

La modèstia no forma part del seu tarannà, comparar-se amb grans potèncias mundials ells que son uns replegats mitjam..da si més no és una fatxendería.

#11 Marcial, Santa Coloma, 21/08/2020 - 13:26

Vuelan cuchillos, saltan chispas, llueven mamporros a diestro y siniestro en el Parlament y ese lo califica de guerra fría creyéndose Jrushchov. Xaval, esto está mas caliente que un cura de convento.

#10 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 21/08/2020 - 13:24

No se perque pero em fa l´efecte que l´Antoniu sera el primer en trencar l´arrelada tradicio familiar d´entrar victorios per la Diagonal

No el vec jo muechaopalante per aquestes coses.

#9 jvcs, barcelona, 21/08/2020 - 12:43

El nivell kultural de comin es esto ...un comino peroo que no me toquen les peles , y se junta con el otro especimen antoni castellá ,que va naufrago por pillar cacho de peles , ser democrates de tres al quarts .
Realmente no se dan cuenta que la catalunya arruinada gracies a su desastrosa gestión ha dejado miles de catalanes en la ruina literal !