Publicitat
Política · 10 de Maig de 2021. 14:34h.

Guerra oberta entre ERC i Junts

El Consell per la República nega ser l'"enemic"

Guerra oberta entre ERC i Junts

El Consell per la República ha reaccionat a la decisió d’ERC d’explorar un Govern en solitari davant la manca d’acords amb Junts i ha negat que vulgui imposar una tutela sobre Pere Aragonès. "La funció del Consell per la República no és, ni pot pretendre ser, tutelar la presidència ni els governs autonòmics", ha manifestat.

L'entitat privada que presideix Carles Puigdemont ha exposat en un comunicat que "no és ni serà mai l'enemic de cap actor independentista, ni s’erigirà en escull per evitar cap pacte de govern" i ha advertit que l'Estat espanyol exerceix "la veritable tutela sobre les institucions autonòmiques".

També recorda que "el Consell va néixer com a institució republicana per tal que partits i entitats independentistes debatin i elaborin de manera conjunta l’estratègia unitària i la confrontació a què ens aboca l’Estat espanyol".

A més, ha apel·lat a "la responsabilitat de tots els lideratges per tal d’estar a l’altura dels temps que vivim, evitar divisions i guerres internes del tot improductives, i que dirigeixin les energies de manera constructiva a combatre la repressió de l’Estat orientada sistemàticament a aniquilar el moviment independentista".

El Consell per la República ha advertit que "no donarà mai suport a cap acció o proposta que signifiqui o pretengui aprofundir en la divisió interna del moviment independentista, que violenta els desitjos de la majoria de ciutadans i ciutadanes que han reiterat a les urnes el seu desig de llibertat i independència de Catalunya".

Finalment, l'entitat diu que "ha expressat de manera explícita la seva disponibilitat a efectuar els canvis pertinents per tal de garantir el màxim nivell d’inclusió i transversalitat si això servia per reforçar la seva legitimitat i emparar un diàleg entre forces independentistes que conduís a un consens polític estratègic unitari". "Aquesta disponibilitat es va reiterar en una reunió conjunta amb partits i entitats el dia 4 de maig".

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#13 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 10/05/2021 - 20:25

Aixo no es una menjadora, aixo es un festí degustacio sinco estrellas.

"El PSC xifra la despesa supèrflua de la Generalitat en 1.100 milions d’euros. L'estudi dels socialistes catalans projecta sospites sobre el clientelisme i el partidisme"

eltriangle.eu 10-5-2021

Me va a dar una feridura..

#12 Fer, BCN, 10/05/2021 - 19:50

Estos se ven pidiéndo en el metro o haciendo "chapas"...al tiempo.

#11 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 10/05/2021 - 19:14

Aixo no es una menjadora, aixo es un menu degustacio sinco estrellas.

"El PSC xifra la despesa supèrflua de la Generalitat en 1.100 milions d’euros. L'estudi dels socialistes catalans projecta sospites sobre el clientelisme i el partidisme"

eltriangle.eu 10-5-2021

Me va a dar una feridura...

#10 Flanagan, Tabarnia City, 10/05/2021 - 18:58

Unos 500 altos cargos están pendientes de si se forma govern,deben tener el culo que no les entra un alfiler a martillazos,a ver si les van a joder el sou,el apartamento en Cadaqués y el Q5,no futem.

#9 josep26, Gual permanent, 10/05/2021 - 18:51

Què no veieu lo contents que estan? Res home res, per molts anys fora d'aquí! Ajo y agua!