Publicitat
Política · 25 de Gener de 2022. 20:34h.

Guerra oberta entre lletrats del Parlament

La secretària general acusa Bayona de "superioritat jurídica i moral"

Guerra oberta entre lletrats del Parlament

Esther Andreu, amb Laura Borràs

La secretària general del Parlament, Esther Andreu, ha negat "rotundament "les acusacions fetes públiques per part de l'exlletrat major del Parlament Antoni Bayona i l'ha acusat "superioritat jurídica i moral". "A més, el lletrat menysprea el treball de diversos companys del Parlament i conté insinuacions que no són pròpies d'un servidor públic", assegura.

Andreu lamenta en un comunicat que Bayona hagi atès "en horari laboral" a la ràdio i a la televisió, "menystenint" un article delss Estatuts del règim i govern interiors del Parlament que reclama que els treballadors del Parlament mantinguin "la deguda discreció sobre els afers que coneguin per raó de llur càrrec, i no fer ús de la informació obtinguda per a benefici propi".

La secretària general de la cambra, designada per la presidenta Laura Borràs en substitució de Xavier Muro, critica que Antoni Bayona "es posa en una posició de superioritat jurídica i moral, considerant-se en possessió de la veritat, sense acceptar les diverses interpretacions que poden contenir els textos de naturalesa jurídica, i no assumint cap mena d'implicació en el bloqueig de l'Òrgan de Garantia del Dret d'Accés a la Informació del Parlament (OGDAIP) del que forma part".

Esther Andreu també fa referència al bloqueig de l'OGDAIP sobre la petició de la periodista de l'Ara i diu que "és necessari recalcar el motiu que va donar lloc al bloqueig: l'actitud i el comportament del lletrat vers una altra membre d'aquest òrgan". També afirma que "el Parlament el 10 de maig del 2021 va subministrar informació sobre les retribucions dels funcionaris i la llicència per edat a la periodista".

Finalment, exposa que "la primera resolució no era prou clara i explícita sobre la informació a facilitar, i es pot defensar que en la segona resolució s'introdueixen nous aspectes que tot i tenir relació amb l'objecte de la petició no es recollien en la primera".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Tot x Catalunya!, Olot, 26/01/2022 - 14:56

Es barallen com meuques, però que ningú s´esveri...tot ho fan per Catalunya.

Ningú vol seguir xuclant de la menjadora.

Donaríen la vida per nosaltre, el poble, i per Catalunya.

#7 Marti, Palafrugell, 26/01/2022 - 12:53

No os fieís nunca de una falsa rubia con mechas. Nunca.

#6 Coque, El Centro de Tabarnia, 26/01/2022 - 10:45

Que un indepe acuse a alguien de "superioridad moral" es para echarse a reir

#5 Ramon, Una d'aquest petit país , 26/01/2022 - 07:17

I després diuen que Espanya ens roba... Ja veiem que no fa falta que ho faci, per robar-nos ja estan ells
Pandilla de ganduls i panxa contents
Vergonya aliena

#4 Tonet de Cafarnaüm, Manlleu, 26/01/2022 - 00:57

Des que els quissoflautes de la CUP van posar de moda lo de les samarretotes (i les xancles) al parlament que lo dels patrocinis està a l’ordre del dia. Això de ‘Tiana negra’ sembla el nom d’una marca de supositoris. Què serà ço següent, que els partits tinguin espònsor?. ‘Torn de rèplica patrocinat per copes menstruals Donec Perficiam