Publicitat
Política · 30 de Novembre de 2009. 19:24h.

Guerra oberta ERC-ICV

L'impost de successions enfronta dos dels socis del tripartit

Guerra oberta ERC-ICV

Joan Ridao (ERC) i Joan Herrera (ICV)

Una discrepància entre ERC i ICV sobre la reducció de l'impost sobe successions, que inicialment semblava simplement un problema de manca de coordinació, s'ha convertit en un greu enfrontament entre aquests dos socis del tripartit, mentre el PSC sembla que s'inclina a favor de la posició d'Esquerra. IVC afirma que presentarà la seva pròpia reforma, i ERC replica que "és problema" dels ecosocialistes.

ERC preveu tancar aviat un acord definitiu amb el PSC sobre la reforma de l'impost, del que podria despenjar-se el tercer soci del tripartit, ICV-EUiA, el que sembla que no preocupa a ERC. Segons el seu secretari general, Joan Ridao, "no passa res" si els ecosocialistes decideixen desmarcar-se del pacte.

No obstant això, aquesta possible negativa d'ICV-EUiA a una reforma de gran importància per al Govern tripartit es sumaria a la que ja es va produir respecte a la llei d'educació de Catalunya, que PSC i ERC van pactar amb CiU, mentre ICV-EUiA va quedar al marge.

"No es pot remar a la contra, i si ICV no ho entén, francament, és el seu problema", ha recalcat Ridao, que no obstant ha confiat que els ecosocialistes acabin sumant-se al pacte.

De la seva banda, el secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha expressat aquest dilluns el rebuig de la seva formació a l'eventual acord entre ERC i el PSC, i ha anunciat que presentarà una "contraproposta" per a ser consensuada amb els seus socis de govern.

Herrera rebutja la reforma de l'impost que han acordat el conseller d'Economia, el socialista Antoni Castells, i ERC, perquè pot comportar que "una família amb un patrimoni de 1,5 milions d'euros i un pis valorat en 500 milions d'euros no pagui l'impost de successions".

Ha afegit que tampoc està d'acord que a "una família de tres fills amb un patrimoni de tres milions d'euros i un pis se li rebaixi un 70% de l'impost de successions".

Després d'indicar que ICV "no comparteix en absolut l'eliminació pràctica de l'impost", perquè "es tracta d'una proposta injusta que comportarà una baixada de la recaptació sense precedents", ha assenyalat que amb el que es deixa de recaptar es poden finançar " 60.000 places escolars, els sous de tota la policia autonòmica i el 40% del sou del professorat".

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#29 Meliq Salau, Reus, 01/12/2009 - 23:47

Ni ERC ni ICV-EUiA car és evident que el Govern no pot pas prescindir d'eixe impost i és oportunisme rebaixar-ho
Però les raons per a mantenir-ho no són per la justícia social sinó perquè l'espoli obliga al Govern a mantenir tots els impostos

#28 luis, barcelona, 01/12/2009 - 21:12

a Meliq Salau
¿porque pagas la gasolina mas cara?
¿porque pagas las autopistas y encima caras?
¿porque te frien a impuestos?
¿porque agradeces que hagan informes falsos?
¿porque te pone que CAROD reparta tu dinero?
¿Eres masoca?

#27 luis, barcelona, 01/12/2009 - 21:08

¿Como es posible que alguien justifique un robo SANGRANTE con la excusa de que el que roba tambien es robado?
¿Y si el GOBERN que es ROBADO pusiera los coj EN LA MESA Y DIJERA !BASTA¡
Para eso hace falta tenerlos
LA CULPA DE MADRID

#26 luis, barcelona, 01/12/2009 - 21:01

a Meliq Salau.
El dia que un atracador te robe a punta de navaja, Piensa en su defensa QUE A LO MEJOR EN SU PAIS LE ROBAN y quedarás más contento

#25 luis, barcelona, 01/12/2009 - 20:59

A Meliq Salau que diu:
l'espoli obliga al Govern a mantenir tots els impostos
sI NO SE HICIERAN INFORMES FALSOS
si CAROD SE QUEDARA EN CASITA
sI CATALUÑA NO FUERA EL PARAISO DE LAS SUBVENCIONES
si EL NOSTRE GOBERN NO VIVIERA EN LA LUNA
etc, etc