Publicitat
Política · 5 d'Abril de 2017. 19:58h.

Guerra policial a Interior

L’exdirector de l’OAC creu que se’l va gravar “des de dins”

Guerra policial a Interior

Jorge Fernández Díaz, en una imatge d'arxiu

L’exdirector de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, ha assegurat que desconeix qui va ser el responsable d’enregistrar la conversa que va mantenir amb el llavors ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, però ha considerat que l’autor es troba “dins” del Ministeri. “Jo no he gravat aquestes converses, jo no he custodiat aquestes converses, jo no he difós aquestes converses. Desconec qui ho va fer, tot i que tinc alguna idea”, ha afirmat en la comissió d’investigació al Congrés sobre l’anomenada ‘operació Catalunya’.

De Alfonso ha manifestat que “ja m'agradaria saber exactament qui les va gravar, intueixo que des de dins, crec i espero que el ministre no, però estic convençut que s'ha fet des de dins del Ministeri”. També ha afirmat que no sap qui va difondre els enregistraments, però creu que “la persona que custodiava les gravacions és qui ha comès el delicte”.

L’exdirector de l’OAC, per altra banda banda, ha negat les acusacions de guerra bruta contra Catalunya. “No conec ni he conegut cap policia contra Catalunya. Si existia una operació Catalunya, que ho desconec, jo no formava part d’ella”, ha asseverat, alhora que s’ha presentat com a “víctima”. “Jo sóc el que ha sortit malparat. He patit actes vandàlics, he hagut de demanar el trasllat a una altra Comunitat Autònoma, i he hagut de separar-me de la meva família”, ha explicat.

Sobre les informacions que assenyalaven que l'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, tenia comptes a Suïssa, De Alfonso ha assegurat que "mai vaig tenir a les meves mans cap expedient” sobre el dirigent del PDECAT. En tot cas, ha dit, que va veure una fotografia sobre uns comptes corrents a Suïssa en un mòbil d’un membre dels cossos i forces de seguretat de l’Estat, una informació a la que “mai vaig donar validesa ni es va obrir cap expedient”.

Per la seva banda, l’exministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, ha afirmat que l’“única conspiració” que ha existit al difondre unes gravacions “il·lícites” és anar contra el PP i la seva persona. “No crec que sigui cap conjectura estranya que jo digui que qui va fer això ho va fer amb intenció de perjudicar-me a mi i perjudicar el partit que jo representava a les eleccions per Barcelona”, ha dit.

Fernández Díaz ha negat que hi hagués cap operació Catalunya i ha assenyalat que té "una idea" de qui va poder enregistrar la conversa al seu despatx, però ha evitar dir res més , perquè “si no tinc proves, seria irresponsable dir-ho”.

L'extitular d'Interior també ha desmentit haver dit que la fiscalia "afinaria" suposats casos de corrupció i ha reptat el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, a sotmetre la gravació a un dictamen pericial. “Jo no he dit mai que 'la fiscalia t'ho afina'. Accepta vostè sotmetre-ho a un dictamen pericial per veure si jo dic 't'ho afina'? Ho accepta?”, ha etzibat Fernández Díaz.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#3 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 06/04/2017 - 12:27

L’estat espanyol indemnitza un neonazi de Pànzer per la destrucció de les seves armes de guerra.
L'arsenal decomissat en l'operació Panzer era la principal prova contra el grup ultra i fou destruït per la guàrdia civil abans del judici.

#3.1 pepe.----, andorra, 06/04/2017 - 13:52

dichas armas eran de coleccion y estaban inutilizadas como lo demuestran las guias q el susodicho presento a la GC cuando les detuvieron, en el tipico montaje para ver q hacen algo. Si le indemnizan es pq ha podido demostrarlo, no como tus mentiras, ni eran un grupo, ni eran ultras, era un coleccionista.

#2 Leonidas, Santa Coloma, 06/04/2017 - 08:30

Es lo que tiene tener cloacas del Estado.

#2.1 pepe.----, andorra, 06/04/2017 - 13:54

y no te quejes, los yankis con tal de salirse con la suya en Siria han montado lo de las armas quimicas. Ademas q esto lo pago la familia, pq si no lo sabes, si tienes pasta y contactos, las cloacas, estan a tu servicio. Y si no mira la q le montaron a la tia q se denuncio al compiyogui de la reina letic

#1 Xexo, Premia, 05/04/2017 - 21:56

El comandi rubalcaba el tio mas malo

#1.1 pepe.----, andorra, 06/04/2017 - 13:55

los hay peores, mucho peores, aunque Rubalcaba, es el mas notorio....