Publicitat

Diputats de diferents grups s''enganxen' per la "pluralitat" de la televisió pública

Guirigall per TV3

Imatge del debat

La moció sobre la situació de la comunicació i la producció audiovisuals, presentada pel PSC, ha encès el parlament quan els diferents portaveus de cada partit, a excepció del PSC, han demanat la paraula a la presidenta Núria de Gispert per discutir sobre la "pluralitat" de TV3. Aquesta discussió s'ha produït després que la diputada del PP, Marisa Xandri, denunciés la manca de pluralitat de Catalunya Ràdio i TV3.

Tot seguit, el socialista Jaume Collboni ha aprofitat el seu torn per pronunciar-se sobre les esmenes per advertir a CiU i ERC que "ens preocupa el tracte que es dóna" al debat sobre les relacions entre Catalunya i Espanya. "Vostès saben, perquè alguns membres de CiU ho expressen en privat, que és molt preocupant el risc que, en aquests moments, es corre pel que fa a la gestió del pluralisme".

Posteriorment el diputat de CiU, Albert Batalla, ha demanat la paraula i ha manifestat que "Televisió de Catalunya és la televisió més plural de l'Estat espanyol i no ho diu un diputat de CiU, ni tan sols el CAC, ho diu l'enquesta dels telespectadors".

En aquest sentit, també s'ha pronunciat el diputat d’ERC, Sergi Sabrià, que ha expressat que "estem d'acord -amb C's- que ens cal una televisió plural, transparent, imparcial i amb veus diverses. La diferència és que nosaltres la volem líder i ells la volen tancada".

A continuació el portaveu de Ciutadans, Jordi Cañas, ha replicat al diputat de CiU que "si vostè la pluralitat l'entén com que convidin nacionalistes, sobiranistes, independentistes, ultra independentistes i tronats -al·ludint al programa Singulars-; és clar que sí! Llavors és plural. Però la pluralitat és una altra cosa, és que totes les veus estiguin representades".

El diputat de C's també s'ha dirigit al diputat d'Esquerra i li ha dit que "vostès prefereixen tancar quiròfans que reduir els 250 milions de despesa pública per a una televisió que els serveix per adoctrinar".

El diputat de la CUP, David Fernàndez, ha aprofitat el seu torn per demanar votacions separades per sumar-se a la discussió i ha apuntat que "TV3, en el mercat comunicatiu espanyol i català, és la televisió més plural que existeix. Nosaltres som crítics amb TV3".

Després ha intervingut el popular Pere Calbó i ha exposat que "aquest grup parlamentari espera i desitgem veure la pluralitat dels mitjans públics amb el tractament informatiu que es doni a la concentració del proper dissabte 12 del migdia a la Plaça de Catalunya".

Finalment, el president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha preguntat a De Gispert si podia opinar sobre la moció. Després de la negativa de la presidenta, ha etzibat que "si escoltessin potser la pluralitat l'arribarien a copsar".

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#24 Barcelona, Barcelona, 11/10/2013 - 02:34

TVen3 (que a propòsit, els andorrans ni la miren) comença a superar a Intereconomia, amb aquestes tertúlies soporíferes, on la pluralitat i la polèmica dels seus tertulians fixes, se centra a veure qui és més ultra pilota del Govern.

#23 David Casanovas, BCN, 11/10/2013 - 00:16

Sublime Cañas: CiU-ERC considera pluralismo dar cabida a opiniones tan distintas como las de los nacionalistas, independestistas, soberanistas y tronados...y todos culés y simpatizantes del referéndum escocés y de paso del de Quebec of course...

#22 Eduardo González Palomar, Manlleu, 10/10/2013 - 22:06

Sostener que TV3 es la televisión pública más plural de España con sus tertulianos repitiendo el mismo estribillo independentista es muy fuerte.

#21 TV3 =..., Maracaibo, 10/10/2013 - 21:19

... TV3 = Aló Presidente. (buscad en youtube).

#20 Dímelo en la calle, Sabadell, 10/10/2013 - 21:02

Ni la vía Kosovar, ni la vía Báltica, ni el Quebec ni res de res.Visto loo visto el nivel de esta gente solo da para acercarse a la vía Bielorrusa: a berridos y a h*stia limpia cual parlamentarios malayos de la vida.Ya mismo nos envían los Cascos Azules de la ONU.Todos ello muy europeo i assenyat.