Publicitat
Política · 28 de Maig de 2020. 10:59h.

"Ha arribat al poder una colla de mediocres"

Lluís Rabell: "Els sents parlar i se't cau l'ànima als peus"

"Ha arribat al poder una colla de mediocres"

L'expresident del grup parlamentari de Catalunya sí que es Pot, Lluís Rabell, en una entrevista a e-notícies, lamenta que "ha arribat al poder una colla de mediocres", qüestiona la idea d'un referèndum, aposta per un Estat federal i afirma que "ningú té en ment la independència més enllà d'alguns il·luminats".L'exdiputat ha opinat que "ha arribat al poder una generació de mediocres, mediocritats intel·lectuals i polítiques". En aquest sentit, ha argumentat que durant el pujolisme "hi havia gent al Parlament que sabia fer política. Ara tenim una colla de mediocres. Els sents parlar i se't cau l'ànima als peus. El procés ha anat generant promocions de diputats cada vegada més nuls".

Rabell ha advertit que "una esquerra política a Catalunya transformadora, alternativa i àmplia, difícilment es consolidarà si no aposta per una perspectiva federal". "En l'ambigüitat entre federalisme, confederalisme o indepedentisme no se sap el que som i no permet consolidar un espai polític", ha considerat, a més d'assegurar que "jugar amb l'ambigüitat respecte a la independència no permet consolidar aquest espai".

També ha recordat quan des del seu partit van defensar el referèndum l'objectiu era "evitar un xoc i una fractura social com la que es va produir". Tot i això, ha matisat que "ara mateix jo no defensaria la idea d'un referèndum, em sembla que aquesta proposta està superada, els fets dels últims anys i l'experiència del Brexit demostren que els referèndums els carrega el diable".

Per l'exdiputat "la perspectiva més raonable i racional és la d'un Estat federal. Un Estat que reconegui una realitat plurinacional i plurilingüística". "El que es pot fer ara és una certa treva on es tanqui una etapa d'agitació irredempta del ‘procés', es treballi per a una millora substancial de l'autogovern i una revisió del sistema de finançament", ha indicat.

Rabell ha reconegut que "està l'espina clavada dels presos independentistes, cal donar una solució airosa. És difícil avançar cap a solucions mentre es mantingui aquesta situació". És per això que considera que un possible indult facilitaria l’entesa entre les dues parts.

D'altra banda, ha afirmat que "ningú té en ment la idea de la independència més enllà d'alguns il·luminats". "La idea d'una independència només serveix per agitar el malestar de determinats sectors socials i mantenir-se al poder autonòmic. Això és el que fan els partits independentistes", ha explicat.

També ha assenyalat que els independentistes plantejaven un "Estat autoritari" que hagués fracassat en "una societat mestissa com la catalana". "És difícilment imaginable que aquest Estat hagués pogut sobreviure en un món globalitzat tret que fos com a paradís fiscal, però tot el món vol ser un paradís fiscal, fins i tot Anglaterra", ha apuntat.

Publicitat
Publicitat

47 Comentaris

Publicitat
#40 Jajajjjj, Barcelona, 30/05/2020 - 11:30

Jajajaj Torra number one jajajjjjaaa

#39 és el MIRALL, estúp., martorell, 29/05/2020 - 20:01

el tio que arruina l'empresa familiar de màrmols deixant pufos a la S.S. (TALLERES FRANCO S.A.) i entra en política just després, el tio que va ser sancionat per contaminar una riera de Martorell, el tio que s'avergonyeix del seu primer cognom... AQUEST TIO té els sants cullons d'anomenar "mediocres" a altres com ell... és el MIRALL, estúp.

#38 Sergi Sergio, Barcelona, 29/05/2020 - 17:35

Majete, tu tambien estas incluido dentro de la tropa de mediocres y de incapaces del poder, estas dentro de la elite de ineptos e inutiles que nos gobiernan, si es que a esto se le puede llamar gobierno, ves los curriculums de estos fantoches y es para salir corriendo, menuda banda de incapacitados.

#37 Conclusió, Chez Titole, 29/05/2020 - 15:03

Ell inclós, pero realment titllar de mediocres aquesta trepa dels governs actuals és filar molt prim, no és que no sàpiguen fer una O amb un canut, és que no saben si la O és vocal o consonant.

#36 Marc, Girona, 29/05/2020 - 14:21

S´aixeca el teló i es veu en Rabell dient que ha arribat a la política una colla de mediocres. Com es diu la pel.lícula?

MIRA QUI PARLA !!!