Publicitat
Política · 19 de Gener de 2009. 15:47h.

"Hamas no ha estat mai un moviment terrorista"

El president de les Associacions Palestines a Europa diu que els amenaçats "s’autoassenyalen"

"Hamas no ha estat mai un moviment terrorista"

Moment de l'entrevista

El president de les Associacions Palestines a Europa, Radi M. Shuaibi, ha volgut deixar clar en una entrevista al programa “Els matins”, que “Hamas no ha estat mai un moviment terrorista”.  I ho argumenta assegurant que “Hamas ha guanyat les eleccions, unes eleccions democràtiques i amb observadors internacionals”. Segons Shuaibi, “Hamas forma part de la resistència palestina”. En aquest sentit, també ha destacat que, per a ell, “la resistència palestina no està encarnada per l’Autoritat Nacional Palestina (ANP)”. De fet, assegura que l’ANP “no té cap tipus d’autoritat”.

Radi M. Shuaibi s’ha referit als sis articulistes amenaçats a Catalunya per escriure a favor d’Israel. Segons el president de les Associacions Palestines a Europa, aquestes persones “s’autoassenyalen i han d’acceptar com a demòcrates l’opinió dels altres”. De fet, Shuaibi assegura haver “llegit molts articles, i alguns fan apologia del terrorisme en contra del poble palestí i a favor de l’Estat d’Israel; és una apologia del terrorisme d’Estat”.

En relació a la cimera de líders europeus que es va fer ahir al balneari egipci de Sharm al-Sheikh, Radi M. Shuaibi considera que cap dels líders que hi havia té credibilitat per gestionar el conflicte. “Ni Merkel, ni Berlusconi, ni Sarkozy tenen credibilitat pel poble palestí”. També creu que “l’únic amb credibilitat és Zapatero; ell és un bon interlocutor i hauria de mediar molt més en aquest conflicte perquè és l’únic que no té doble cara”.

el Així mateix, Shuaibi considera que les crítiques de països àrabs a Hamas tenen un motiu clar: “La majoria són dictadors, que obeeixen els Estats Units i els seus interessos perquè tots els seus milions de dòlars i l’or es troben a la banca americana; tenen por de perdre aquestes fortunes”. En aquest sentit, Shuaibi també ha carregat contra el moviment sionista. “Al-Qaeda no existeix ni la vol ningú. Són els mitjans de comunicació afins al sionisme que no paren de parlar d’Al-Qaeda. Volen barrejar l’islam amb Al-Qaeda. El moviment sionista no vol que s’exerceixi la llibertat”.

En ser preguntat per la seva relació amb Hamas, i sobre informacions que apunten que hauria pogut finançar Hamas a través de negocis internacionals, Shuaibi ho ha negat rotundament. “He treballat per la família reial saudita, i no es pot ser d’Aràbia Saudita i al mateix temps finançar Hamas. Dono suport a la causa del meu poble i això es conseqüència de la demagògia i propaganda del moviment sionista. Tinc relacions amb tots els líders del meu poble.”

Shuaibi ha defensat la participació del conseller d’Interior, Joan Saura, a la manifestació a favor de Palestina assegurant que no va sortir “en representació del govern”. “És president d’un partit i hi va anar en nom del seu partit, mai en representació del govern.”

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 kiko nano m., VIC, 19/01/2009 - 20:55

Israel es débil todavia frente a los palestinos.

#11 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 19/01/2009 - 20:32

Potser no són terroristes, però la seva pretensió d'acabar amb Israel és suicïda per ells i pel seu poble. Donar-els-hi la raó és irresponsable.

#10 Nùria, Barcelona, 19/01/2009 - 20:12

Hamas son les Germanetes de la Caritat, els coets Cassam son de festa mayor ,

#9 Xavi, altafulla, 19/01/2009 - 20:07

Se li nota molt qui li paga les garrofes.

#8 Jose Maria, bcn, 19/01/2009 - 19:55

Claro que Hamás no son terroristas, y el hombre no ha llegado a la Luna, y la Tierra es cuadrada y Joan Saura es una buena y capacitada persona. Claro, claro.