Publicitat
Política · 5 d'Agost de 2010. 21:28h.

"Hem fet un pas enrera a ERC amb Joan Puigcercós"

Jesús Maestro, exsecretari de relacions exteriors, considera que "falta lideratge polític"

Jesús Maestro, d'Esquerra, va dirigir la política exterior del primer tripartit fins que va cessar el desembre del 2004 i curiosament, el seu substitut, Albert Royo, també va ser cessat uns anys després, el juny del 2007.

Maestro, que havia estat també regidor a l'Ajuntament de Barcelona i home de confiança de Puigcercós, es mira la política catalana des del su lloc com a reponsable de la cooperació exterior a l'ambaixada espanyola a Uruguay.

El passat 30 de maig va publicar un article a e-notícies que advertia contra la "descomposició d'ERC" i que va coure a la direcció d'Esquerra. En aquesta entrevista, gravada durant una visita a Barcelona, adverteix que en les properes eleccions "les coses no pinten bé" per al seu partit i augura "entre 12 i 14 diputats". Malgrat estar allunyat de la política activa continua pagant la quota de militància.

Es molt crític amb el lideratge de Joan Puigcercós. "Falta contingut polític clarament" perquè "només parla d'independència i prou", considera. "Hem fet un pas enrera", afegeix.

Pel que fa a l'obra de govern, la puntua amb un quatre, tot i que "l'actual conselleria de Cultura no ho ha fet malament" mentre que "la política universitària ha estat molt dolenta".

També denuncia que "Carod està arraconat molt clarament" i que "l'obra de govern ha estat dolenta, s'ha venut malament i l'espectacle mediàtic de vegades ha estat delirant". "La política de comunicació del Govern -insisteix- ha estat dolenta" tot i que ha recaigut en Esquerra.

Finalment, fa una crida contra el victimisme perquè "Madrid no sempre té la culpa, a Catalunya hi ha marge per fer coses"  tot i que el país "està en una situació complicada". En la seva opinió, un dels problemes és que "falta nivell a la classe política".

Jesús Maestro, durant l'entrevista
Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 dad, bcn, 09/08/2010 - 16:31

si, la gestio d Esquerra ha estat pessima menys a cultura. A universitats ha estat horroros, potser perque els seus liders no hi han passat...quina pena de departament! a en Maestro tothom li recrimina el seu passat, pero q importa si te tota la rao ara??

#17 Emili, Terrassa del Vallès, 07/08/2010 - 17:41

Ex MDT, amic del Colom a l?ombra que es va col?locar a l?executiva del Carod i ara funcionari d?ambaixada.

Si senyor, tota una perla..., sort que ara només paga quota.

#16 Onofre, La Fullaca(Osona), 07/08/2010 - 14:13

Benvolgut Josep de Monzón,no és questió de pureça racial.Em fa por que sigui d'oportunisme.Tots aquests nois fa temps que viuen del presupost....com mol1d9ts amb connoms catalans..

#15 ARA ERC, Barcelona, 06/08/2010 - 17:53

Alguns diuen que ERC ja no és indepe i aquest home diu que ho és massa.

#14 Dani, Tossa, 06/08/2010 - 16:12

Esquerra ha perdut la carta independentista i s'ha quedat en no res.