Publicitat
Política · 17 de Maig de 2010. 19:28h.

Hereu, a la corda fluixa

El PSC rellevarà l'alcalde abans de les municipals si no remunta

Hereu, a la corda fluixa

Jordi Hereu, en un acte electoral del PSC, amb dirigents d'aquest partit i del PSOE

Tot i que la direcció del PSC ha manifestat oficialment que dóna suport a Jordi Hereu com a candidat del partit a l'alcaldia de Barcelona en les properes eleccions municipals, fonts socialistes han fet algunes matisacions al respecte.

Hereu hauria rebut el suport de la direcció del partit "en aquests moments", amb l'objectiu d'ajudar-li a que pugui remuntar la crisi que s'ha creat a la federació de Barcelona del PSC i a l'Ajuntament de la ciutat amb el fracàs del referèndum sobre la reforma de la Diagonal.

De fet, el problema té una doble vessant, perquè a la crisi a l'equip municipal de govern es suma el fet que el destituït primer tinent d'alcalde, Carles Martí, és el primer secretari de la federació de Barcelona del PSC.

En aquest sentit, Martí està també en una situació que, segons fonts socialistes, és "molt difícil", i també ha de ser matisada la versió oficial en el sentit que Martí es manté al seu càrrec a la federació.

En el cas d'Hereu, si l'alcalde no aconsegueix remuntar l'actual situació de crisi, "no pot descartar-se cap possibilitat", inclosa la seva eventual substitució com a candidat a les properes eleccions municipals.

En aquests moments queda un any per a les properes eleccions municipals, que se celebraran el 22 de maig, és a dir, que un nou candidat tindria només és termini de temps per guanyar imatge entre els ciutadans.

Però aquest fet no sembla un obstacle per a una eventual operació de substitució, perquè l'anterior alcalde, Joan Clos, va ser substituït com a candidat pel mateix Hereu el setembre de 2006, és a dir, nou mesos abans de les eleccions municipals.

Per tant, el suport donat per la direcció del PSC a Hereu com a candidat i a Martí com a primer secretari del PSC de Barcelona ha de ser entès com una decisió que "és vàlida en aquests moments, però que podria canviar en el futur".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 sulfuro sulfuro, Barcelona, 18/05/2010 - 12:22

Para subir habría que tirar fuerte de la soga y la tiene al cuello
En la Casa Gran también hay tirar de la manta y lo que va a salir no cabrá bajo de las alfombras
Cuando estos salgan no necesitarán alfombras gracias a las trituradoras de
documentos

#9 Alexei, Barcelona, 18/05/2010 - 07:52

Vinga va, que teniu un any per aprofitar la maquinària institucional de tots per vendre'ns un nou alcalde socialista que tampoc haurà estat escollit a les urnes (i serà el tercer consecutiu, no? Ja he perdut el compte).

#8 Jep, Catalunya, 18/05/2010 - 01:04

La tupinada de l\'Hereu li ha sortit malament. I tant que ha d\'aprendre! D\'entrada a dimitir i desprès a fer una llaaarga cura d\'humilitat i de consens. L\'arrogància d\'aquests socialistes no té límits.

#7 Jep, Catalunya, 18/05/2010 - 00:33

Hereu s'ha equivocat del tot. Havia d'haver posat al davant de la campanya de la Diagonal al Luigi i al Bartu. Segur que haguessin guanyat de llarg. És patètic on ens estan portant els suciolistos. Però encara hi ha gent que creu en ells?

#6 Ciudadanista, Barcelona, 17/05/2010 - 22:57

Hereu no sirve como alcalde. Se deja llevar por grupos de presión con intereses que no son los de los ciudadanos y lo disimula manipulando con campañas de imagen. Ver pelotazo MINIESTADI, Bomberos en PARC JOAN MIRÓ, DIAGONAL, etc. Debe dimitir.