Publicitat
Política · 22 de Febrer de 2011. 20:02h.

Hereu fa costat als catalanistes del PSC

L'alcalde assisteix a l'acte de Nou Cicle després de saber-se que Montilla preferia Tura

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha assisit a l'acte organitzat per Nou Cicle -l'anomentat sector catalanista del PSC- al Col·legi d'Advocats de Barcelona. Hereu no ha près la paraula, però estava assegut a primera fila juntament amb l'exregidor Albert Batlle, Miquel Iceta, Manuela de Madre i Anna Balletbó. En canvi no hi havia ni Montserrat Tura ni Antoni Castells ni Ernest Maragall.

La presència d'Hereu després de guanyar les primàries no ha passat desapercebuda. Sobretot després que el president del PSC de Barcelona, Carles Martí, revelés que l'encara primera secretari, José Montilla, li havia demanat en una reunió "personal i privada" que es retirés.

El mateix Oiobls ha afirmat durant la seva intervenció, després d'esmentar la presència d'Hereu, que "no hem estat passivament neutrals, hem estat passivament lliures" i que "som partidaris de fer primàries".

A pocs mesos del congrés d'octubre, el sector catalanista del PSC -sempre estabornit després del congrés de Sitges i l'accés al poder dels 'capitans'- ha fet una demostració de força en ompilr la sala d'actes del Col·legi d'Advocats de gom a gom. Alguns dels assistents s'han hagut de quedar fora.

L'acte ha aplegat, a més dels esmentats, amb les intervencions del diputat al Parlament Daniel Font, l'eurodiputada Maria Badia, l'acalde de Vilanova i la Geltrú Joan Igansi Elena i l'alcaldable per Girona Pia Bosch, presentats pel professor Jordi del Río. Entre el públic hi havia també l'exconsellera de Cultura Caterina Mieras o els exdiputats Lluís Maria de Puig o Josep Maria Balcells, entre d'altres.

Raimon Obiols ha fet una crida per "una renovació radical i profunda del Partit dels Socialistes de Catalunya" en una velada al·lusió a l'aparell del PSC i proposa també una "aliança de la Catalunya de progrés" per fer front a CiU tot i que rebutgen "una coalció de caràcter estructural com el 'tripartit'".

L'eurodiputat Maria Badia ha arribat a demanar "una tramontanada" al proper congrés i Joan Ignasi Elena, un dels alcaldes que ha mogut peça de cara a la successió de Montilla, ha demanar "obrir el partit" per "recuperar tanta gent perduda en el camí".

Hereu, a l'acte organitzat per Nou Cicle al Col·legi d'Advocats
Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 hahahahahaha, Barcelona, 23/02/2011 - 16:01

Les primàries només les fan alguns partits quan no tenen clar el lideratge. Jo del Sr. Hereu estaría molt emprenyat, perquè ell SI QUE VA GUANYAR les eleccions, no com altres del seu partido

#16 88 díes i al carrer, Barcelona, 23/02/2011 - 15:59

Ja pot fer costat als suposasts catalanistes, espanyolistes, montillistes, taxidermistes o tots els istes que vulgui, que el fotrem al carrer.

#15 Eduardo González Palomar , Manlleu, 23/02/2011 - 12:36

Abrazar postulados propios del Nacionalismo, bajo el subterfugio del eufemismo ?Catalanismo?, no deja de ser una de las muchas contradicciones ideológicas en las que han incurrido desde el PSC.

#14 Siscu, Artesa de Segre, 23/02/2011 - 12:19

Al P$C no hi ha catalanistes, només hi ha lerrouxistes.

#13 kim, hospi, 23/02/2011 - 11:42

Catalanistes com Corbacho, Chakon, Montilla, els 25 butiflers, Zaragoza, etc... si aixó son catalanistas Franco era independentista.