Publicitat
Política · 27 de Desembre de 2009. 13:19h.

Herrera aposta per "reconèixer el dret a decidir"

El candidat d'ICV creu que en les consultes "hi hauria d’haver més de dues respostes"

Herrera aposta per "reconèixer el dret a decidir"

Laia Ortiz, Joan Herrera i Joan Saura, durant el Consell Nacional d'ICV

El candidat d'ICV a la Generalitat, Joan Herrera, ha assegurat que en les consultes "hi hauria d’haver més de dues respostes. A Escòcia n’hi haurà quatre. La meva proposta és un federalisme plurinacional que vagi més lluny d’on som i amb l’Estatut com a instrument. Però el meu horitzó nacional no s’esgota a l’Estatut. S’ha de reconèixer el dret a decidir".

En una entrevista a El Periódico, el relleu de Joan Saura ha dit que "la nostra estratègia per a les eleccions és fomentar polítiques d’esquerres: una sortida equitativa, solidària i ecològica a la crisi. Perquè creiem que l’hem de superar així. El 2010 és un any de crisi planetària. A Catalunya hem de decidir si en sortim amb models més desregulats, més precarietat, pensant només en els costos laborals, o amb investigació i desenvolupament, inversió en medi ambient i apostes industrials de fons. Això necessita lideratge i polítiques d’esquerres. I amb els únics que creiem que ho podem fer és amb el PSC i ERC. Ningú ens pot retreure que no siguem clars en la nostra política d’aliances. ICV és l’únic dels socis que segur que no pacta amb un altre partit. No entrarem en el joc dels ritus d’aparellament".

Per últim, ha manifestat que "el Govern d’Entesa ha valgut la pena. Hi ha hagut avanços en drets, en serveis públics. La d’avui és una Catalunya diferent, que va deixar l’estratègia del peix al cove i va optar per negociar de tu a tu. L’Estatut i el finançament en són bons exemples. Hi ha moltes diferències entre la Catalunya d’abans i la d’avui. I globalment són positives".

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 ramon, barcelona-c, 29/12/2009 - 18:28

Quina gràcia fan els comunistes pro-soviet o cuba i aquest mes !!!

#13 sulfuro sulfuro, Barcelona, 29/12/2009 - 16:20

Los españoles no podremos tener realmente derecho a decidir mientras padezcamos una ley electoral que al final deja toda la decisión a los jerifaltes de unos partidos que viven gracias al poder que les otorga el antidemocrático sistema de listas cerradas

#12 Tio Canya, Girona, 28/12/2009 - 22:41

Aquest Verds, són com els Tomaquets, k primer són verds i després Rojos, peró Rojos Tontones qu' es el pitjor del pitjor. Aneu a pasturar a la montanya.

#11 Pijoaparte, El Carmel, 28/12/2009 - 14:56

Como ex votante de ICV veo estupefacto la deriva ideológica y el despiste del chiringuito político en que se han convertido apuntandose al carro del nacionalismo para ver si salvan los muebles, los inmuebles y el empleo. Petético.

#10 Mikel, Girona, 28/12/2009 - 14:17

Herrera Herrera, si se entera Stalin de lo que estas diciendo, no sé no sé que pasaria je je