Publicitat
Política · 8 de Setembre de 2011. 19:23h.

Herrera crida a construir "una esquerra verda nacional"

El líder d'ICV apel·la a "disputar a CiU tot l’espai del catalanisme, el polític i el social"

Herrera crida a construir "una esquerra verda nacional"

Joan Herrera, en una foto d'arxiu

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha cridat a construir "una esquerra verda nacional" durant la conferència de l'11 de setembre. "Tenim una dreta nacional forta i una esquerra nacional massa feble", ha assegurat. "El catalanisme d'esquerres -ha seguit- està en una situació complicada".

El dirigent ecosocialista ha indicat que "perquè l'esquerra sigui forta ha de ser nacional, sinó té credibilitat nacional difícilment podrà ser alternativa de Govern" i ha instat els seus seguidors a "disputar a CiU tot l'espai del catalanisme, el polític i el social".

Herrera ha alertat de "l'amenaça de la recentralització de l'Estat", i ha reblat que "ara ens trobem en un moment en què el catalanisme també pot ser derrotat". En aquest sentit, el diputat ha remarcat que "volem ser el punt de trobada de federalistes, sobiranistes i independentistes".

Per al líder d'ICV, la crisi econòmica ha estat utilitzada "per agreujar la crisi de l'autogovern i que serveix per posar en crisi la política, fins i tot diària, la democràcia". "Una crisi que està posant en qüestió, definitivament, la idea de la sobirania popular i nacional", ha remarcat.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#10 Raul, Girona, 09/09/2011 - 13:34

Ara que ICV veu que l'espai de l'esquerra ecologista l'està agafant la CUP, que ells sí que de veritat són nacionals i d'esquerres, ara es preocupen d'aquest espai. I on són les Enteses, que sí que eren nacionals, d'esquerres i ecologistes? Les heu deixat perdre...

#9 Cabirol, Bcn, 09/09/2011 - 12:51

Vosotros de sentido de izquierdas, ni por asomo.
Donde está la tribu corrupta de la Consellería de
Medioambiente, con el conseller Baltasar, donde está el director del ACA, sois unos sinvergüenzas.
Yo soy un militante de ICV pero mi voto será para
otro partido que verdaderamente de izquierdas.

#8 Francesc, Badalona, 09/09/2011 - 10:53

Tot el que vulguis, verds, nacionals, progres, guais, etc, però sempre depenen d'Espanya, oi? No hi ha més opcions? Doncs a pastar fang.

#7 perejoan, bcn, 09/09/2011 - 07:44

Si us plau pijo-progres-eco-bio-comunistes, que esteu tan allunyats del mon real, desapareixeu d´una vegada. A veure si no us vota ningú. Amunt PxC!!!

#5 Kropotkin, Vic, 08/09/2011 - 20:50

De todas maneras tienes un pequeño lio. Te lo aclaro. Si eres de izquierdas no puedes ser catalanista. Es decir, lo que posiblemente os pasa es que no sois de izquierdas. No te sorprendas, la vida da sorpresas asi. Preguntale a Saura y el te lo aclarará, que hace años que ya se dió cuenta...