Publicitat
Política · 5 d'Agost de 2010. 16:58h.

Hi ha alternativa a Montilla?

El conseller d'Economia podria aglutinar el sector catalanista

Hi ha alternativa a Montilla?

A dalt, d'esquerra a dreta, Antoni Castells, Montserrat Tura i Marina Geli, i sota, d'esquerra a dreta, Ernest Maragall, Ferran Mascarell i Joaquim Nadal

El recent anunci del conseller d'Economia, Antoni Castells, de no presentar-se a les pròximes eleccions, s'ha interpretat per alguns sectors del PSC com una estratègia per marcar distàncies respecte a la direcció del partit i del primer secretari de la formació, José Montilla.

Alguns membres del PSC consideren que, en efecte, Castells representa el sector del PSC més catalanista, i que la seva decisió podria ser interpretada com "un intent de quedar al marge d'una eventual derrota electoral socialista", sobretot, pel risc que el resultat sigui contundent.

En aquesta línia, la possibilitat que Carme Chacón es postuli com a candidata a la successió de Montilla també podria haver estat un element a tenir en compte, en el sentit que els sectors catalanistes del PSC consideren que la ministra de Defensa és "una defensora de l'ortodòxia de la direcció del PSOE".

Castells podria aconseguir el suport de dirigents com Montserrat Tura -que també, potser, tingui les seves pròpies pretensions-, Marina Geli, Ernest Maragall, Ferran Mascarell i fins i tot de Joaquim Nadal, entre d'altres.

Tanmateix, altres fonts del PSC afirmen que, de fet, aquest sector catalanista "no té la suficient cohesió ni la suficient força interna a les estructures del partit" com per aspirar a tenir possibilitats d'èxit en una eventual guerra successòria.

A més, aquestes fonts destaquen que les opcions del sector catalanista són "més aparents que reals", perquè la presència de diversos membres d'aquesta "sensibilitat" al Govern no es correspon amb la seva "força real" al partit.

En contra de les eventuals opcions de Castells juguen, segons altres fonts, els seus problemes amb el cas de l'hotel del Palau de la Música, una qüestió que podria reactivar-se després de l'estiu. Castells ja ha declarat davant la jutge que porta el sumari.

En qualsevol cas, els catalanistes del PSC sí que estan disposats, com a mínim, que la seva opinió es tingui en compte si s'obre l'operació successòria de Montilla com a líder del partit després de les eleccions catalanes de la tardor.

A més, mantenen la seva decisió de seguir actuant dins del partit amb la intenció d'aconseguir un grup propi per als seus diputats al Congrés, al marge del grup del PSOE, una qüestió que consideren fonamental per a la defensa de les posicions catalanistes del PSC.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 Adelaida, Sant Celoni, 08/08/2010 - 18:42

Todos esrtos son mindundis elitiastas que llevan toda la vida viviendo del cargo pero que no tienen implantacion en las bases y mucho menos entre los electores.

#16 Fotem-los al carrer, Barcelona, 06/08/2010 - 19:08

El secrtor què????? Bníssim l'acudit!!!!

#15 joan, manresa, 06/08/2010 - 12:59

El Casal,12,40 h.-Tambe demanaríem quelcom més --no solament catalanista--No aniría malament un grapadet de neuronas inteligents,altre de seny i sentit comú,altre de menys ideologuía i mes sentiment de País.Cosa que no tenen ni els Nadals,Gelis i com

#14 Que no te engañen, bcn, 06/08/2010 - 11:27

Los 300 ? Corrupción estructural en la Generalitat catalana

Es magnífico
http://www.ciudadanosenlared.com/foros/viewtopic.php?t=8834

Se entenderá la CORTINA de HUMO con la prohibición de toros a tres meses de las autonómicas.

#13 Kropotkin, Vic, 06/08/2010 - 11:12

Tontivina (Vic): Tambien os podriais presentar tu y tu abuela haciendo trio con Carmen de Mairena, seguro que dabais el golpe... Jua, jua, jua,...