Publicitat
Política · 7 de Setembre de 2021. 12:04h.

"Hi ha gent que ha trobat el seu nínxol de negoci en el procés"

Teresa Giménez Barbat, ex eurodiputada: "No hi ha més misteri ni més secret"

"Hi ha gent que ha trobat el seu nínxol de negoci en el procés"

L'ex eurodiputada Teresa Giménez Barbat, en una entrevista al canal de youtube de Xavier Rius, assenyala que "hi ha gent que ha trobat el seu nínxol de negoci en l'independentisme". "Ells prosperen allà i ja està, no hi ha més misteri ni més secret", afegeix.Giménez Barbat també explica que a Ciutadans "es em va utilitzar, perquè no els interessava en absolut el que jo pogués fer, sinó tenir enllà tres diputats. Estava amb Carolina Punset i Javier Nart. Punset per una sèrie de motius no apareix pel parlament. Nart és molt treballador però està interessat en la política africana i viatja molt. Em vaig quedar molt sovint sola a la delegació".

L'ex eurodiputada ha defensat que "hagués estat molt bo per al partit i per a Espanya" que l'Albert Rivera hagués pactat amb Pedro Sánchez. "Hauria pogut canviar la deriva terrorífica d'un govern aliat amb el pitjor de país: l'extrema esquerra, els nacionalismes, els independentismes, alguns d'arrel violenta com Bildu". "Els constitucionalistes catalans, que tant havíem treballat, ens vam quedar amb un pam de nassos", lamenta.

"Hi ha moments clau en el declivi de Ciutadans, com quan Albert Rivera decideix que està preparat per donar el 'sorpasso' al PP. Es veu de president del govern i tot ho encaren en la seva pròpia persona". "Quan un partit intenta captar molt electorat, ha de rebaixar les seves opinions i ser menys contundent. El partit es va anar descafeïnant i no sé si és recuperable. És molt trist que hi hagi passat això perquè hi ha un nínxol per a un partit com Ciutadans".

Finalment recorda que el 2016 "Jordi Cañas estava molt mal vist en el partit, li feien el buit, era com un àngel caigut, no es comptava amb ell. Estava marginat".

Giménez Barbat creu que "el que ha passat a Catalunya ha estat un autèntic fenomen de bogeria de masses, es presta a moltíssims estudis", amb "una televisió insistint tot el dia".

"La batalla cal donar-la, no cal acovardir-se, un exemple de no haver estat fermes no parlant clar ha estat a Catalunya. Des del govern central s'han anat permetent coses i coses que a la fi han conduït al cop del 2017". Finalment lamenta que "l'esquerra va recolzar aquesta bogeria”.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 Pepe, Andorra, 08/09/2021 - 12:17

Otra q descubre la sopa de ajo, pero q no tiene bemoles de hacer nada q vaya más allá de cobrar y hablar. Y así llevan todos 40 años desde q los choris franquistas ofrecieron un reparto generoso a los q venían. Estos aceptaron y así estamos. Obras son amores y no buenas razones.

#13 Preguntes Infrecuents, Ca la Pilar , 07/09/2021 - 21:59

 “Ellos prosperan allí y ya está, no hay más misterio ni más secreto”

#12 Neferu, Barcelona, 07/09/2021 - 20:23

En Abril de 2019 C's y PSOE perdieron la oportunidad de sacar al país adelante sin necesidad de pactar con los proetarras e independentistas pero sobre todo C's se negó porque Rivera antepuso su ambición personal al bienestar nacional. Yo no creo que C's se pueda remontar mientras los que se fueron por disentir con Rivera no vuelvan.

#11 Protágoras, bcn.España, 07/09/2021 - 17:09

C's fracasó, pero su legado está más vivo que nunca. Antes de C's el nacionalismo gozaba de hegemonía moral e intelectual, hoy el nacionalismo ha perdido el prestigio y el relato, ante millones de catalanes. Se mantiene gracias al control férreo de tv3 y las escuelas, pero todo es reversible.

#10 Pere que tomba, BCN, 07/09/2021 - 16:08

I ho diu ella, justament, en un article publicat en aquest mitjà-