Política · 3 d'Agost de 2010. 21:23h.

Hisenda també apunta a CiU

L'Agència Tributària diu que Ferrovial pagava a Millet les comissions per a Convergència i Unió

Hisenda també apunta a CiU

Daniel Osácar (assegut), ex responsable de finances de la Fundació Trias Fargas, ara CatDem, i actual tresorer de Convergència Democràtica de Catalunya, amb diputats de CDC, quan va comparèixer davant la comissió del Parlament que va investigar el 'cas Palau'

L'empresa Ferrovial pagava a Fèlix Millet comissions per a CiU, per aconseguir que el Govern de la formació nacionalista li adjudiqués obres públiques, segons es desprèn de l'informe de l'Agència Tributària al qual ha tingut accés TV3. Els pèrits de l'Agència han lliurat el document al jutjat que investiga el cas Palau.

L'informe conclou que s'utilitzava el Palau de la Música per canalitzar aquests pagaments, que representaven un 4% del valor de l'execució de l'obra. Convergència Democràtica ha manifestat a TV3 que l'informe de l'Agència Tributària demostra que no hi ha hagut finançament irregular del partit.

Els pèrits també fan constar que Millet no feia només de mediador d'aquests diners, sinó que, per una banda instava Carles Torrent, administrador de la Fundació Ramon Trias Fargas, vinculada a Convergència Democràtica, a adjudicar contractes, i instava també Ferrovial a abonar els pagaments compromesos. En un primer moment, els diners s'entregaven en efectiu; a partir del 2005, a més, van optar per fer factures falses.

L'Agència Tributària posa cognoms i càrrec a Daniel, la persona que hauria rebut diners provinents de Ferrovial i altres empreses a través del Palau de la Música. Aquest nom apareixia en documents trobats al Palau. Pels pèrits, és Daniel Osàcar, exresponsable de finances de la Fundació Trias Fargas, ara CatDem, i actual tresorer de Convergència, que quan va anar a declarar a la comissió d'investigació que es va crear al Parlament va afirmar que ell no tenia res a veure amb aquests pagaments.

En la mateixa comissió d'investigació, l'exdirectiu de Ferrovial Pedro Buenaventura va negar haver finançat irregularment CDC a través del Palau, tot i que va admetre que la constructora demanava ajuda a Millet per obtenir obra pública.

Informacions periodístiques han vinculat Ferrovial amb el pagament de comissions per aconseguir licitacions de la línia 9 del metro de Barcelona i de la Ciutat de la Justícia.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Carles, Cardona, 04/08/2010 - 11:55

Ramon (Cardona) perdona però amb la tàctica del "i tu més" que utilitzes només fas que acceptar la corrupció, és a dir ja testà bé no? Per cert fer Montilla de president no té res a veure amb tot això. O és que encara no has entès res?

#10 abc, bcn, 04/08/2010 - 09:04

COPISA le pagaba a Unio y a Convergencia seguro que tambián.... CIU cobraba de todos y pagaba a todos los amigos con el dinero público, com millones de euros del erario. Escándalo mayúsculo donde los haya

#9 Xavier, Barcelona, 04/08/2010 - 07:57

Només puntualitzar un dubte que tinc. A tot arreu estic sentint que es parla de CDC, no de CIU.. Algú m'ho pot confirmar?

#8 Jordi, foixa, 04/08/2010 - 01:16

Lo que no val es allò de tu més... lo que està molt clar es que el president Maragall tenia tota la raó amb les comissions... lo pitjor es que el varen fer callar... aquest si que era catalinista i no nacionalista de pandereta.... com ciu

#7 Ramon, Cardona, 04/08/2010 - 00:44

Carles de Cardona, no t'amarguis, home... o és que et penses que La Caixa va perdonar els milions de deute al PSC... i a Esquerra a canvi de res? Res, noi, vàreu fer president al Montilla i ara heu de pagar per la traïció.