Publicitat

Rufián no se'n surt amb la quota de català a Netflix

Home de paraula

ERC no presentarà un veto general al Senat, equivalent a esmena de totalitat, als Pressupostos Generals de l'Estat del 2022, tot i que el Govern espanyol ha admès aquesta mateixa setmana que la quota del 6% per a català, gallec i basc no afecta el catàleg de Netflix, HBOMax o Amazon Prime.

Malgrat això, el portaveu d'Esquerra al Congrés, Gabriel Rufián, va voler treure pit el passat 23 de novembre quan va assegurar que "ERC va prometre que aconseguiria quotes i incentius a la llei audiovisual i és exactament el que s'ha pactat".

Després de conèixer que la llei audiovisual no afectaria grans plataformes amb seu a l'estranger, Rufián va amenaçar de tombar els Pressupostos "si és certa la informació" i va afirmar que el seu partit estava disposat a "obrir tots els escenaris", incloent-hi vetar els comptes de l'Estat des del Senat.

Tot i l'aparent descontent per part del portaveu d'Esquerra al Congrés que va manifestar, dimarts passat, que "sabíem que el PSOE podia fer trampes" i va advertir que "tocar els nassos a ERC amb el català és un mal negoci", la formació republicana ha volgut en les darreres hores "prioritzar la negociació sobre la llei audiovisual" i, per tant, desdir les paraules de Rufián.

El diputat d'ERC ha passat a ser en pocs anys una de les veus més 'radicals' de l'independentisme a consolar-se amb el que ell mateix denomina "acord de mínims". Rufián, el 2017, va tractar de traïdor Carles Puigdemont quan aquest estava a punt de convocar eleccions autonòmiques i va fer la coneguda piulada de les "155 monedes de plata", per tal de pressionar l'expresident a què tirés endavant la independència unilateral.

A més, va prometre a la seva arribada al Congrés el 2015 que la seva estada màxima a la cambra seria de "18 mesos", atès que un cop Catalunya fos independent la seva permanència no tindria sentit. Ara com ara, el diputat d'ERC ja porta quasi 72 mesos al Congrés.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#13 pepe, andorra, 09/12/2021 - 13:00

no participo de burbujas mediáticas de ningún vasallo del señor feudal....

#11 pasaba por aqui, Santa Coloma de Gramenet, 05/12/2021 - 10:53

... son los mismos mecanismos que permiten a éstas multinacionales no pagar impuestos en los paises en lo que hacen su fortuna, no sé que os hace tanta gracia...

#10 Marcial Heredia, el circo de la tele, 04/12/2021 - 22:25

El fracaso tiene consecuencias menos en esquerra. Al chico malo que ficharon para hacer daño le toman el pelo. Ha acabado escaldado y con el rabo entre las piernas. En una empresa seria los habrían echado a todos. ¿Donde pueden estar mejor estas criaturas?

#9 David, Mataro, 04/12/2021 - 20:37

Lo que ha conseguido este hombre de estado llamado rufian dificilmente podra conseguirlo alguien mas...jajajajajaja...Rufian&ERC, s.a. jajajajajaja...ho tenim a tocar.

#6 Carlos Gomez, murenu de la serra i ole, 04/12/2021 - 15:18

Quan es va adonar que aqui hi havia sopa y gambas y chuletas y alubias con chorizo y cafe y copa y puro y pijama de postre de gorra i es podia repetir fins a rebentar es va jurar i perjurar que mai mes a la vida tornaria a pasar gana i que d´aqui no el fotien fora ja ni amb lanzallamas

I aqui el teniu, con sus zapatos de cocodrilo, sus pelucos de