Publicitat
Política · 1 d'Abril de 2009. 16:53h.

Homenatge a Rafael Olmos

L'exdirector general evita criticar Saura

Homenatge a Rafael Olmos

Imatge del restaurant on es va fer l''homenatge'

El ja exdirector general de Policia, Rafael Olmos, va rebre un dinar d'homenatge aquest dimarts per part de mitja dotzena d'amics personals. L'àpat va tenir lloc en un restaurant de la Plaça Palau de Barcelona el mateix dia que el conseller d'Interior, Joan Saura, va comparèixer en el Parlament per a donar explicacions. Olmos, en bon estat d'humor, va evitar en tot moment criticar Saura, segons fonts que van estar presents. Fins i tot malgrat que alguns van recordar que "el van treure de Trànsit per a assumir la direcció dels Mossos".

La majoria d'assistents, vinculats al món de la seguretat i ideològicament propers tant a Esquerra a ICV, van coincidir que "no tan sol era una política de seguretat d'esquerres, posar una persona d’esquerres al front de la seguretat, sinó canviar objectius, procediments i tècniques". "La idea era situar a les persones (la sensibilitat política, social i el seu valor social) en el centre de totes les accions de seguretat", han afegit les fonts consultades.

"Per desgràcia n'hi ha molts de dretes amb jaquetes pijas d'esquerres, que després s'estranyen de que les coses no surten bé. El debat esta situat en si és possible fer polítiques d’esquerres en seguretat sense copiar les tradicionals tècniques i cultura d'intervenció policial de la dreta", han insistit.
 
En la seva opinió, "ara caldria des de una situació més tranquil·la, si és possible, analitzar que s’ha de millorar en referència a l’ordre públic i també en l’actuació diària, intentar crear una cultura policial pròpia amb un nou paradigma axiològic, lluny dels conceptes més anacrònics molt vigents en gran part dels agents, superaran l’ infantilisme i el cofoisme generat, per tants anys de  'protecció' de Convergència que històricament no volia fer-se’n càrrec de la seguretat publica a Catalunya i els documents i el propi Miquel Sellarés, sap el que va patir".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 kim, hospi, 02/04/2009 - 14:50

Aquestos personatges biopijos d'armani saben que s'han quedat obsolets amb els conceptes "esquerra-dreta" pero encara els estiren amb boniques paraules per continuar vivint dels treballadors. Ja m'heu vis el pel prou.

#5 Ninou, Tona, 02/04/2009 - 12:16

"...segons fonts que van estar presents". Molt malament,senyors. "...segons fonts que HI van ser presents". El català correcte amb E-notícies.

#4 Hayek, Barcelona, 01/04/2009 - 18:52

Suposo que els que no som polítics ni vivim del caler públic sóm imbècils. Aquests tiren de cartera comuna i vinga, fotuts tots. Que els polis s'en vagin de "pinchos" suposo que n'és una més.

#3 Bycas, Sant Boi, 01/04/2009 - 17:56

Per sort fa molts anys que treballo i menjo del meu esforç personal i evidentment ens va costar 36 euros per cap, que no podre ni desgravar, despres de pagar religiosament els impostos. \"SE CREE EL LADRON QUE TODOS SON DE SU CONDICIÖN\".

#2 albert, Barcelona, 01/04/2009 - 17:39

"Dinar d'homenatge" i "mitja dotzena d'amics personals" trobo que no es porten bé. Quines ganes de fabricar una noticia amb aquest dinar, redéu!