Publicitat
Política · 14 de Febrer de 2020. 13:35h.

Homenatge amb retard

El Parlament farà amb tres setmanes de retard l'acte en record de les víctimes del nazisme

Homenatge amb retard

El Parlament farà dilluns 17 de febrer un acte institucional en memòria de les víctimes de l'Holocaust. Aquest acte s'havia de celebrar el passat 27 de gener, coincidint amb el Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust; però la cambra catalana el va suspendre amb l'argument que s'havia de celebrar un ple.

L'acte, que presidirà Roger Torrent i conduirà el periodista Carles Prats, començarà amb una interpretació musical i continuarà tot seguit amb l'encesa de les sis espelmes per al record dels col·lectius perseguits pel nazisme.

La nota de premsa destaca que s'encendran en memòria "dels jueus exterminats pels nazis, els infants que van perdre la vida a les cambres de gas, les víctimes catalanes i de la resta de l'Estat espanyol assassinades als camps de concentració, tots els altres col·lectius perseguits pel nacionalsocialisme, els Justos entre les Nacions –els homes i les dones que van arriscar la vida per salvar els perseguits– i els supervivents que van trobar un refugi que els va permetre refer la vida i mantenir la identitat".

En l'encesa de les espelmes, que acabarà amb un minut de silenci musicat, hi participaran representants de diversos col·lectius de víctimes, i a continuació prendran la paraula estudiants de centres educatius participants en el projecte que du a terme el Parlament juntament amb el Memorial Democràtic i el Departament d'Ensenyament per conscienciar els joves sobre l'Holocaust.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat