Publicitat
Política · 25 de Novembre de 2011. 21:05h.

Homenatge de la Generalitat al republicà Víctor Torres

Artur Mas el qualifica com "un dels referents del nostre poble" i destaca el seu "catalanisme passional"

Homenatge de la Generalitat al republicà Víctor Torres

Mas, durant l'acte (Foto: Rubén Moreno)

La Generalitat de Catalunya ha organitzat un homenatge a l’històric dirigent d'ERC Víctor Torres i Perenya. L’acte, que s'ha fet aquest divendres, ha estat presidit pel president de la Generalitat, Artur Mas.

Mas ha dit que Torres és un dels "referents del nostre poble" i l’ha definit com "una roca de conviccions inamovible on recuperar la confiança i posar les esperances en el futur nacionalment sobirà del nostre país". El president ha destacat el "catalanisme passional, entregat i vital" del republicà. L'ha recordat com "un dels millors representants de l'anomenada generació republicana" i ha remarcat el seu "esforç, compromís, cosmopolitisme i valors ètics", així com el seu "patriotisme cívic" i la seva defensa de les llibertats individuals i col·lectives.

L'ace també ha comptat amb la participació de Miquel Pueyo, escriptor i polític, qui ha fet una glossa a l’homenatjat; i de Manel Torres, fill del Víctor Torres, Oriol Junqueras, president d’ERC, els quals han dirigit unes paraules als presents, abans de la cloenda del president Mas, a banda d'Àngel Ros, alcalde de Lleida.

La cantautora Meritxell Gené ha fet un recital de poemes del germà de l’homenatjat, el poeta Màrius Torres. Després, s'ha servit un refrigeri al Pati dels Tarongers.

Víctor Torres, fill de l’alcalde republicà de Lleida Humbert Torres, va ser dirigent d’ERC. Va ser diputat al Parlament i senador. L’any 2000 va rebre la Creu de Sant Jordi i el 2001, la Medalla d’Or Ciutat de Lleida. Nascut el 1915, Víctor Torres va traspassar el 19 de juny d'aquest any.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat