Publicitat
Política · 19 de Novembre de 2014. 14:15h.

Homs adverteix l'Estat del "ridícul internacional"

El conseller afirma que "seria una imatge molt penosa"

Homs adverteix l'Estat del "ridícul internacional"

Francesc Homs

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha manifestat que si la Fiscalia General de l’Estat presenta una querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas, farà un “ridícul internacional”.

Homs, en declaracions a  La Xarxa, ha defensat que "des del nostre punt de vista no té sentit jurídic, ni té sentit legal” perquè “les coses es van fer de forma correcta" i "ajustades al dret” i ha recordat que el delicte de desobediència “està tipificat al Codi penal" i que hi ha una jurisprudència del mateix Tribunal Suprem i perquè n’hi hagi, hi ha d’haver prèviament “requeriments explícits”. 

Segons ell, “hi ha una gran confusió al govern espanyol, que és voler resoldre per la via judicial allò que s’ha d’afrontar políticament” i “si acaben formalitzant aquesta iniciativa l’Estat espanyol farà un ridícul internacional extraordinari” perquè, segons ha dit, se li posaria una querella “per posar urnes i fomentar la llibertat d’expressió”. “Seria una imatge molt penosa de l’Estat espanyol”, ha sentenciat.

“Crec -ha dit- que judicialment el problema que té el govern espanyol és que són una mica com el Quixot amb els molins de vent. Van veure imatges el 9N que no volien veure i ataquen això. I això és molt ridícul, és molt absurd. Miri si és trist”, ha reblat. Malgrat tot, ha apostat per mantenir “una actitud dialogant”, però ha deixat clar que “no deixarem de fer les coses que creiem que hàgim de fer”. 

El portaveu del Govern, d’altra banda, ha lamentat que “hi ha un objectiu malèvol de voler presentar la Generalitat com a incapaç de donar resposta als ciutadans” de manera que aquests “arribin a la conclusió que l’únic que dóna respostes és el govern de l’Estat”. “Intenten que creguin que les institucions de Catalunya no serveixen per a res. Aquesta és la gran trampa que intenten fer”.

El conseller, en aquesta línia, ha recordat que la intervenció del Govern espanyol ni tan sols ha permès tirar endavant un decret sobre pobresa energètica a través d’una modificació del Codi de consum. “Ens ho prohibeixen tot i ho hem d’acabar fent tot en el terreny del voluntarisme. Estem arribant a aquest punt”. 

Finalment, ha retret que alguns responsables polítics demanin que “ara s’ha de deixar de parlar de consulta i s‘ha de governar”. “Quin cinisme! Si ja prenem accions per governar, però ens les tomben totes”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#27 Magda, Barcelona, 20/11/2014 - 14:56

A mi em sembla que si algu fa el ridicul- internacionalment- es el Sr. Homs i la Generalitat que no paren d'enviar cartes/fer declaracions que tenen cap suport i que no consta que cap pais de la UE, EEUU etc el recolzin

#26 BEJOTA, BCN, 20/11/2014 - 14:20

SR. HOMS A :LA COMUNITAT INTERNACIONAL ,L'ÚNIC QUE L'IMPORTA ÉS EL RESULTAT TANT VERGONYÓS DE LA CONSULTA.

#25 Josep, Olot, 20/11/2014 - 08:10

Bé Rius, vistos els comentaris, ja veus en què s'ha convertit el teu "diari". Tu mateix...

#25.1 Jordi, Zaragoza, 20/11/2014 - 10:16

Josep, esto no pasa en TV3 o El Punt/Avui, ¿no? Ahí sí tienen bien aprendido lo que hay que decir

#25.2 Josep, Olot, 20/11/2014 - 18:19

Jordi, tu entens el que llegeixes?

#25.3 Jordi, Zaragoza, 20/11/2014 - 19:19

Bastante bien. ¿Y tú?

#25.4 Josep, Olot, 21/11/2014 - 19:45

Lamento que la teva capacitat intel·lectual de cipaio no et permeti veure que no t'has de posar en una conversa de gent adulta, en aquest cas entre en Xavier Rius i un antic lector, de quan e-noticies i El Triangle eren referències obligades per a la gent que no volia llegir la "premsa oficial".

#24 zenaida, Barcelona, 20/11/2014 - 01:07

A nivel internacional estamos quedando muy bien los catalanes...y su partido que es de burgueses conservadores de derechas todavía mejor...promocionando no cumplir con la legalidad y encima el President de la supuesta Nació haciendose el listo con trampas a la ley...eso es muy estupendo. Pa fiarse!

#22 Consultor, Molins, 19/11/2014 - 20:04

Hay que considerar que Homs estudió para pastor de jabalies en la escuela de su pueblo y como suspendió lo enviaron a recuperar a Barcelona y aqui se cruzo con el Astuto con el resultado que cada dia soportamos

#22.1 Gris, CiutatSenglar, 19/11/2014 - 21:41

Jajajaja!
Sou mes pallasets. Sempre menyspreant ? fent el pena.