Publicitat
Política · 29 d'Octubre de 2013. 15:08h.

Homs atribueix la caiguda de CiU a un "canvi profund" de la societat

Assegura que les enquestes mostren també un gir en el “sistema polític català”

Homs atribueix la caiguda de CiU a un "canvi profund" de la societat

Homs, durant la roda de premsa

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha atribuït la davallada de CiU que auguren les darreres enquestes publicades a un “canvi profund” de la societat i el sistema polític català.

Homs, durant la roda de premsa posterior a la reunió de l'Executiu, ha assenyalat que “crec que des de l’òptica d’un govern i un país com el nostre, el que indiquen les enquestes ja va començar a passar el 25 de novembre passat”.

“Estructuralment hi ha dues formacions que en termes automobilístics estan a la pole i després hi ha un conjunt de forces polítiques a la meitat i una força que és la CUP tancant; això més o menys ja es va produir a les passades eleccions”, ha explicat.

El portaveu ha afegit que “és evident que hi ha un canvi profund en el sistema polític català, com ho és que el 80% diu que vol votar, aquí no s’havia produït mai. I això és profund i persistent, com ho és la crisi econòmica”.

Per tot plegat creu que els motius del canvi “no són únics, és la combinació de molts factors. I ara estem en un moment de canvi fort que ja va començar fa temps enrere”.

“Que un partit de referència per tots plegats com el PSC estigui a les enquestes a la cinquena o la quarta posició és una novetat. Que nosaltres estiguem empatats amb ERC o que ERC ens pugui passar això és una novetat en termes històrics. Que es consolidi una formació com Ciutadans que ha estat inexistent durant molts anys també”, ha insistit Homs.

El conseller ha reiterat que “hi ha un canvi en la pròpia societat catalana”. “Les enquestes diuen que vivim temps de canvi. Canvis profunds en la societat. Cal fer debat democràticament”.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#12 tom, bcn, 30/10/2013 - 13:45

I més que cauran, CiU i ERC no han previst les consequències de les retallades al funcionaris? ERC pensen que no els tenim fitxats? en les properes eleccions cap funcionari ni amics ni familiars els votaran, que es vagin preparant

#11 Joan del Bages, Manresa, 30/10/2013 - 09:58

Crec que la davallada de CIU es deu al relleu experimentat del 2003 en endavant. No hi ha comparació entre la categoria intel·lectual i política d'un Jordi Pujol o un Miquel Roca amb els actuals dirigents. I la prepotència i l'arrogància és molt mala consellera, Homs. La mediocritat és innata.

#10 Xavi, BCN, 30/10/2013 - 08:45

Vés que el Cas Palau no en tingui també alguna cosa a veure...

#9 Javier Martínez, Barcelona (España), 30/10/2013 - 08:24

Ahora existe INTERNET. Por lo tanto a CIU se le acabó el contar mentiras en TV3. Los españoles barceloneses NO SOMOS FACHAS, tenemos derecho a ROTULAR EN CASTELLANO y nuestros hijos quieren hablar en ESPAÑOL en las escuelas. ¿ Por qué se trata así al más indefenso a mi hijo de 5 años ?

#9.1 Jesús, Murcia, 30/10/2013 - 09:19

Es MENTIRA que no puedas rotular en castellano, sólo se te pide que lo hagas TAMBIÉN en catalán. Por cierto, hay más de 120 leyes estatales que obligan a etiquetar los productos en castellano. En 2009 la Generalitat impuso 94 multas, de 205 actas incoadas, por no etiquetar en Castellano.

#9.2 Jesús, Murcia, 30/10/2013 - 09:23

Tu hijo puede hablar castellano en la escuela. Otra cosa es que el profesor imparta en catalán porque si lo hace en castellano, ¿qué pasa con los niños catalanoparlantes? Porque segregar por idioma no es muy deseable... Y no olvides que Barcelona está en Cataluña, no en Castilla. Deja ya de mentir.

#9.3 Albert, Badalona, 30/10/2013 - 09:42

Tienes todo el derecho a vivir aislado en la sociedad catalana, viviendo aqui como si fueras en Madrid, Cuenco, Sevilla,... Ignorando que vives en un pais que se llama Catalunya... Pero respeta la voluntad de la mayoria de catalanes que queremos votar en una consulta. Escric en castellà m'entens ?

#8 Jordi, ,, 30/10/2013 - 01:51

El cambio que vivimos es que la sociedad se va radicalizando y polarizando.
Gracias a 40 años de siembra de odio del partido del señor Homs.

#8.1 Jesús, Murcia, 30/10/2013 - 09:28

Bravo, cuando un político hace política catalanista siembra el odio, pero cuando un político hace política españolista resulta que siembra paz y concordia. Anda, no seas tan sectario. Los únicos que odian son los unionistas, que dicen que, o con ellos, o que trabajaran por expulsión de la UE.