Publicitat
Política · 19 de Novembre de 2014. 21:40h.

Homs considera que Espanya “no és una democràcia”

El conseller diu que la querella “és política”

Homs considera que Espanya “no és una democràcia”

Una imatge del conseller Homs fent declaracions

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha fet referència a la querella de la Fiscalia General de l’Estat pel 9N en afirmar que l’Estat espanyol “no és una democràcia”.

“En una democràcia a on es faciliti la llibertat d’expressió que això pugui acabar sent constitutiu de delicte vol dir que estem en una cosa que no és una democràcia”, ha apuntat.

El portaveu del Govern ha assenyalat que “les pressions del Govern del Partit Popular (PP) i del propi del PP posen clarament de manifest que estem davant d’una querella política, que no pas d’una querella amb fonament jurídic”, ha subratllat.

Homs s’ha pronunciat en aquest sentit en un acte per la presentació del projecte que pretén preservar el llegat de l’expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, i ho ha fet unes hores després de la reunió de la Junta de Fiscals de Sala.

El Fiscal General de l’Estat, EduardoTorres-Dulce ha defensat que es presenti una querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas, contra la vicepresidenta, Joana Ortega, i també, contra la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, tot acusant-los dels delictes de desobediència, malversació, prevaricació i usurpació.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#27 BEJOTA, BCN, 20/11/2014 - 14:16

Cercas: la "intolerància" és el "gran pecat" de Catalunya.
"Jo no penso callar. Sempre he intentat ser el més educat possible i el més respectuós possible, i si no som capaços de mantenir un debat civilitzat sobre el que ens passa, anem molt malament".

#27.1 BEJOTA, BCN, 20/11/2014 - 14:17

SR. HOMS: HA PASSAT DE FER XULERIES A DIR XIMPLERIES.

#26 Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu, VALLES ORIENTAL, 20/11/2014 - 11:25

El Govern Català es ben igual de Corrupta quel Govern Espanyol ,, no se li veu cap diferencia i asobre els dos son de dretes Els dos ban fer la Reforma Laboral CATALUNYA I ESPAÑA Son molt corruptes ja molts aturats que no cobren res un record de aturats que no importen ni a Rajoy ni a Mas

#24 Eduardo González Palomar, Manlleu, 20/11/2014 - 11:20

En instituciones públicas de Cataluña (España) se conculcan derechos a los castellanohablantes con total impunidad.

#23 Nestor, Andorra, 20/11/2014 - 10:57

Cataluña tampoco es una democracia en los medios de comunicación públicos y subvencionados. La democracia en Cataluña, está al servicio del régimen secesionistas de una minoria de catalanes.

#22 Miguel, Barcelona, 20/11/2014 - 10:21

Evidentemente que no, fundamentalmente por haber Pujols, Mases, Montillas, por chantaje a las empresas por el 3% o mas, por racismo y xenofobia, por asunto palau, por tener la sede embargada, por indultos a tios de UDC, por no cumplir las leyes ni las sentencias, por elm miedo de los que no son sepa