L'exportaveu del Govern denuncia Rajoy a la Fiscalia per incomplir sentències del TC

Homs contraataca

Francesc Homs (foto: PDECAT)

El portaveu del PDECAT al Congrés, Francesc Homs, ha denunciat el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, davant la Fiscalia per un presumpte delicte de desobediència i prevaricació per l'incompliment de sentències del Tribunal Constitucional.

“Hem utilitzat els mateixos arguments que la Fiscalia ha fet servir per querellar-se contra polítics catalans”, ha explicat Homs, qui ha afegit que “si la Fiscalia considera que els qui vam fer el 9N així com la presidenta del Parlament i membres de la Mesa donem motius per presentar querelles per prevaricació i desobediència, hi ha qui s’ha passat tres pobles”.

El portaveu del PDECAT al Congrés es refereix a les sentències del TC sobre les subvencions a càrrec de l'IRPF, conegut com el cas del 0,7%. Homs ha explicat que hi ha “10 sentències” que l'executiu espanyol no ha aplicat.

El diputat del PDECAT ha afirmat que d'aquesta manera es podrà veure “si ens jutgen per la persecució de les idees polítiques o d'acord amb fonaments de dret". “Tenim tot el dret del món a defensar-nos i, si cal, posant els seus arguments davant del mirall”, ha dit Homs.

A més de Rajoy, la denúncia s'adreça també a l'exministre de Sanitat, Alfonso Alonso; i l'exsecretària d'Estat de Serveis Socials i Igualtat, Susana Camarero.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#19 botifler1914, sINITACA, 31/01/2017 - 12:09

Ni barcos ni honra.

No se puede ser más ridículo, espero lo haya hecho a título particular y en contra de la opinión de lo que queda de su partido.

#18 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 31/01/2017 - 10:15

Homs: castigat per ser independentista. Castigat per permet al seu poble d'expressar-se a les urnes, per permetre la democràcia. D'altres la fan més grossa i els judicis no arriben mai...Castella i el seu estat Espanya continuen oprimint.

#18.1 Alejandro, Barcelona, 31/01/2017 - 19:29

Que sí, Jordi, que ya sabe hasta mi perro cuanto sufrís, cuan mala es España, con qué saña os persigue, qué poquito dinero os da, cuanto os roba, y qué desgraciados sois con lo legales, demócratas y honestos que sois. Buaaaa, buaaaaa

#17 Carlos Gomez, nasio pa ser torero, 31/01/2017 - 00:42

Sabeu que Paquirrin va pel mon fentse pasar per cantant i DJ oi ?

I qui el va a veure no es ni per sentirlo cantar ni per la musica que punxa oi ?

Doncs aixo.

#15 Cesc, Bcn, 31/01/2017 - 00:30

Bé ara és l'hora de comprovar si el Poder Judicial espanyol es independent o model Bolivarià, els incompliments de sentències del TC son reals, si hi ha condemna serà independent altrament será Bolivarià. Alea iacta est.

#14 Chivato, Huesca, 31/01/2017 - 00:16

pero...entonces...¿se puede judicializar la política o no ?. ¿No decían ustedes que judicializar la política era malo malismo remataú?. Eso es coherencia,sí señor.

#14.1 JUANICO, Barcelona, 31/01/2017 - 09:12

Eso de que te peguen una bofetada y pongas la otra mejilla sólo pasa en la biblia.

Donde las dan las toman.

O es que si ek que incumple las instrucciones del TC es el gobierno, no se le va aplicar su propia medicina ?

#14.2 Chivato, Huesca, 31/01/2017 - 18:45

No, no, si a mi me parece perfecto acudir a los tribunales cuando se considere vulnerada la legalidad. Simplemente pienso que fiarse de personas tan "coherentes"( por decirlo finamente)que se pasan la vida diciendo aquello de judicializar la politíca y luego ves lo que ves...en fin vd sabrá. Su respe