Publicitat
Política · 9 de Maig de 2014. 08:31h.

Homs: "De vegades, les aparents derrotes són una victòria"

El conseller estableix un paral·lelisme entre la derrota del 1714 i el 'no' del Congrés a permetre la consulta

Homs: "De vegades, les aparents derrotes són una victòria"

Homs

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha assegurat que “a vegades les aparents derrotes, són una victòria”. El conseller de la  Presidència ha fet aquestes declaracions durant la seva intervenció a la conferència-col·loqui “L’Arxiduc Carles, el rei benèvol. Espanya i la monarquia” al Born Centre Cultural de Barcelona, que s’emmarca dins del cicle “Herois del 1714”.

En aquest sentit, ha establert un paral·lelisme entre la derrota catalana del 1714 i el “no” del Congrés a transferir la competència per poder celebrar un referèndum sobre el futur polític de Catalunya. "A Madrid estaven convençuts que dient-nos un no guanyarien, però estaven absolutament equivocats. Sabíem que acabaríem en un no, però la manera en què es va fer, per com vam argumentar, això va ser una victòria nostra als ulls del país", ha explicat.

Durant la seva intervenció, el portaveu del Govern ha posat l’accent en el caràcter “cíclic” de la història de Catalunya i ha recordat que “administrar les coses amb dignitat fa que després no passem vergonya i ho recordem”. “Si hem de cometre algun error que sigui diferent als anteriors”, ha afegit Homs, recordant que “ara dependrem de nosaltres mateixos, que és el que més ens convé”.

El conseller Homs ha aprofundit en la idea d’estat especificant que d’ell en depenen “les polítiques d’estat i les actituds d’estat”. “Tot i que de vegades tenim la sensació que els catalans en això de les polítiques d’estat no hi tenim gran tradició”, Homs ha assegurat que “la política en matèria de llengua és una política d’estat” ja que és “transversal i respectada per tots”. 

En aquest sentit, ha afegit que “l’orientació amb la consulta és una política d’estat ja que es prenen decisions amb generositat posant per davant l’interès general”. El portaveu del Govern ha insistit que el procés de català “no és un debat jurídic, sinó polític i democràtic” i ha recordat –referint-se al govern espanyol- que “han comès l’error de negar la democràcia i això no es pot sostenir en el temps”.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 tzatza, bcn, 09/05/2014 - 15:53

Jo crec que ho diu per la derrota del proper 25-M.

#2 Emilio, Europa, 09/05/2014 - 13:54

Las derrotas son siempre derrotas, otra cosa es que puedas aprender de ellas.
"El debate no es jurídico, es político y democrático" no se si Europa estará muy desacuerdo en que te puedes saltar las leyes y tratados cuando te salga del nabo, no es la mejor forma de llamar a su puerta.

#1 xaviacus, Piera, 09/05/2014 - 09:42

això ho deu haver llegit al manual d'autoajuda del nacionalista...