Publicitat
Política · 17 d'Agost de 2015. 21:07h.

Homs demana el dret a l'autodeterminació en cas de reforma constitucional

"No acceptarem cap proposta que no incorpori la llibertat i la democràcia"

Homs demana el dret a l'autodeterminació en cas de reforma constitucional

Una imatge del conseller Homs a Prada (Foto: UCE)

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha mostrat aquest dilluns la seva desconfiança en les propostes de reforma constitucional plantejades darrerament pel PP i el PSOE i ha assegurat que el Govern no considerarà cap plantejament que no incorpori la possibilitat de fer un referèndum d’autodeterminació.
 
“No considerarem cap proposta que no incorpori la llibertat i la democràcia a efectes de Catalunya, perquè no es possible incardinar Catalunya si no és en un marc de reconeixement del seu dret a l’autodeterminació i a poder-lo exercir en llibertat i en democràcia”, ha apuntat.
 
Homs ha assenyalat que davant una possible oferta de reforma constitucional Catalunya ha de tenir “memòria”: “No ens fiem de cap plantejament que no pugui ser avaluable. No ens fiem de les seves paraules perquè l’experiència ha sigut la que ha sigut”, ha manifestat.
 
També ha fet una crida a “anar units” per evitar que l'Estat torni a imposar la seva voluntat sobre els interessos de Catalunya, ha dit. “Només som forts i ens podrem fer respectar si anem junts i anem units. Si ens dividim i ens despistem, es fàcil que puguin imposar sense massa problemes les seves posicions”, ha advertit.
 
En aquest sentit, el conseller ha alertat que “sense instruments d’autogovern no hi ha possibilitat de debatre ni de proposar polítiques ni socials, ni a favor del creixement econòmic, ni per garantir la nostra cultura, llengua i identitat”.
 
El conseller ha fet aquestes declaracions en la inauguració de la 47a edició de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), que enguany porta per lema 'Dinamismes de coneixement i esperances d'alliberament'.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#10 Jose Manuel, Madrid, 18/08/2015 - 15:10

Empiezo a perderme. Pero si sabe que eso no es posible, es como si uno pide que para sentarse a negociar el de delante primero queme su casa. Debe ser que este hombre es demasiado inteligente para mi, porque no lo entiendo, es un planteamiento absurdo.

#9 Observador, Girona, 18/08/2015 - 10:19

Sisplau, Catalunya necessita polítics. De pallassos ja en tenim al circ Raluy, i dels bons.

#8 spanish, Madrid, 18/08/2015 - 08:42

a la Vidala tampoc estava jejejejjejee

#7 T Creus, Corruptaluña, 18/08/2015 - 06:23

Homs no debe hablar de democracia cuando CDC incumple leyes que no le gustan, sentencias judiciales en firme y practica la corrupción desde su fundación hace más de 35 años.

#6 Jononecessitoqueemreforminres Jaestembécomestem, Barcelona (España), 18/08/2015 - 06:10

Claro, por eso en la reforma del Estatut incluyeron el derecho a la autodeterminación de las comarcas de Cataluña.

Anda que....