Publicitat
Política · 17 de Juny de 2014. 13:18h.

Homs denuncia "pressions" del PP contra el Diplocat

El 'think-tank' de Brussel·les que ha ajornat la conferència del president del CATN ho nega

Homs denuncia "pressions" del PP contra el Diplocat

Homs, amb Viver Pi-Sunyer, en una foto d'arxiu

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha denunciat "pressions" del govern espanyol per "evitar" que Catalunya expliqui el procés a l'exterior després que un 'think tank' de Brussel·les hagi suspès una conferència de Carles Viver i Pi-Sunyer, president del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN).

"És difícil d'acreditar, però hi ha hagut pressions de l'Estat", ha manifestat el portaveu del Govern durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu. Homs ha afegit que “el nivell de convicció democràtica del govern espanyol és pressionar institucions a través de mecanismes diversos per procurar que no ens puguem explicar".

El Centre for European Policy Studies (CEPS), el principal "think-tank" de la capital comunitària, hi havia convidat el president del CATN, Carles Viver i Pi-Sunyer, però finalment s'ha fet enrere i ha desconvocat l'acte.

El CEPS ha negat "categòricament" haver rebut cap tipus de "pressió" del govern espanyol per impedir la conferència del president del CATN. En un tuit, el CEPS subratlla que el debat s’ha "posposat, no cancel·lat".

Amb el títol "In or Out? Catalonia and the EU", el debat del CEPS havia d'analitzar l'encaix a la UE d'una Catalunya independent i ja s'hi havien registrat una seixantena de persones. L'acte s'havia convocat fa dues setmanes, la direcció del CEPS havia aprovat el format definitiu, però aquest dilluns ha decidit "ajornar-lo".

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#13 gh, Barcelona, 18/06/2014 - 12:08

Ya se ha visto cuales son las prioridades de la UE y de los paises miembros. Que invaden un país europeo, cada uno echa cuentas para ver si le perjudica condenar a Rusia. Pero el tiempo pone a cada uno en su lugar, el turismo ruso desciende en España por la devaluación de la moneda rusa.

#12 quizcat, Barcelona, 17/06/2014 - 20:57

Que futuro quieres para Cataluña?

http://www.quiz-cat.com

#11 CNI, No es pais para RUCS, 17/06/2014 - 20:44

Las regiones intentando desacreditar a los Estados .... qué se han creído éstos tíos !?
La politica internacional corresponde a los Estados. Pero eso si, el Estado éste, blandito, blandito.

#10 Quin paio, més impresentable, 17/06/2014 - 19:36

Calla, mentider!!!

#9 Vlac , Barcelona, 17/06/2014 - 19:26

Diplocat no tiene sentido mientras no se cambie la
Constitución donde se explicita que las competencias para las relaciones exteriores corresponden al gobierno central.
Como siempre, la Generalitat se salta la ley.