Publicitat
Política · 19 de Gener de 2014. 19:35h.

Homs diu que la consulta no vol dir independència

Assegura que si Rajoy acceptés conèixer l’opinió dels catalans “no estaria traint les seves idees”

Homs diu que la consulta no vol dir independència

Homs, en una imatge d'arxiu

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat que la política espanyola i el president Rajoy tenen una “gran confusió”. Segons Homs, confonen “democràcia que és consulta amb un propòsit que és independència”. 

El conseller considera que si Rajoy “acceptés conèixer l’opinió del poble de Catalunya, no estaria traint les seves idees respecte a la qüestió de la independència,  sinó que seria fidel a les seves idees de donar curs a la democràcia”.

Homs ha fet aquestes declaracions aquest migdia a Sentmenat (Vallès Occidental) on també ha recordat que la proposició de llei aprovada dijous al Parlament  el que  planteja és “poder fer una consulta per saber l’opinió del poble de Catalunya i que, si aquesta fos favorable a la independència, s’obriria després un període de negociació”. “La política i les institucions hem de donar curs d’acord amb els marcs legals a les expressions que són la voluntat majoritària de la població”, segons Homs, que ha afegit que “si la democràcia consisteix a prescindir de l’opinió majoritària dels ciutadans d’un poble, això no és democràcia sinó una altra cosa”.
 
El conseller Homs ha dit que espera que en les properes setmanes el govern espanyol tingui una consideració, davant de la proposta aprovada pel Parlament de Catalunya, que “vagi més enllà del no a tot”. Per Homs, “a un  plantejament que és democràtic no se li pot donar una negació permanent, això és absurd”. El conseller de la Presidència considera “inacceptable” establir una negociació que no incorpori la consulta ja que això és com dir “qualsevol negociació sempre i quan no incorpori la democràcia”. “Estic convençut i em costa d’entendre i d’acceptar que no hi hagi espai de diàleg i negociació”, ha reblat Homs.
 
D’altra banda, el conseller Homs ha dit que el PSC sap distingir entre consulta i independència però “es mouen en el mateix equívoc que la política espanyola”. Per Homs, aquests dies s’està posant de manifest que el PSC “està abduït pel PSOE”.
 
El portaveu del Govern ha fet aquestes declaracions a Sentmenat, després de presidir l’acte commemoratiu del Tricentenari d’aquest municipi on s’ha recordat que el 14 de gener de 1714 aquesta vila del Vallès Occidental va caure en mans de les tropes borbòniques.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#24 pep, manresa, 20/01/2014 - 13:59

"donde digo digo, digo Diego"..

i on dic pallasso, dic Homs.

#24.1 4, b, 20/01/2014 - 18:17

I on dius xoriço, dius Canyas ?

#23 jotaeme, Mataró, 20/01/2014 - 12:41

Em sembla que és obvi i evident que les paraules independència i referèndum no signifiquen el mateix. Precisament a un referèndum es poden defensar les dues opcions. Però bé, ja fa molt que els demòcrates saben que els radicals de ERC i CIU estan encegats d'odi.¿ Ves? tu argumento no es tal.

#22 jotaeme, Mataró, 20/01/2014 - 12:37

Ay! este hombre cada vez da mas pena. Ya se le está poniendo hasta cara de tarugo.

#21 spanish, Madrid, 20/01/2014 - 12:30

esto seguimos diciendo tonterias.....ni caso ya se cansaran

#20 La puta y la ramoneta, bcn, 20/01/2014 - 08:43

Lo de las elecciones estas últimas anticipadas ¿para qué eran?

Y por Dios, por lo menos rehagan las preguntas que así no se si abstenerme y votar si, o votar no y luego abstenerme.

Lamentable tu!!