Publicitat
Política · 7 de Desembre de 2015. 15:19h.

Homs diu que les infraestructures de l’Estat es pacten "a la llotja del Bernabéu"

El candidat de Democràcia i Llibertat denunicia que "les decisions les prenen alts funcionaris i executius"

Homs diu que les infraestructures de l’Estat es pacten "a la llotja del Bernabéu"

Francesc Homs

El cap de llista de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, ha denunciat la política d’infraestructures de l’Estat espanyol, que no respon a criteris d’eficiència: “El model es pacta a la llotja del Bernabéu. Les decisions les prenen alts funcionaris i executius de grans companyies i responen a interessos de proximitat i coneixença”. 

Un exemple d’aquesta dinàmica, ha explicat, és que a Otero de Sanabria, una població de la província de Zamora amb menys de trenta habitants, tindrà una estació del Tren d’Alta Velocitat. Per a Homs, aquesta decisió té molt a veure amb que la ministra del ram és precisament de Zamora.

El candidat ha subratllat que la mitjana d’inversió a Catalunya durant les darreres dècades no ha superat el 10%, un percentatge molt per sota del pes econòmic (20%) i poblacional (16%) de Catalunya a l’Estat: “És un dèficit estructural, no té res a veure amb el procés. Ha passat sempre”.

Homs ha afegit que “Si ens fixem en l’execució dels projectes, la situació encara és pitjor: cada any el 20% del que està pressupostat no s’executa. És davant d’això que ens rebel·lem, i que arribem a la conclusió de la urgència d’un Estat independent, no d’un Estat a la contra”.

L’exconseller ha detallat les prioritats de la coalició en matèria d’infraestructures. En primer lloc ha reivindicat una pràctica que el Govern ja fa amb tota normalitat: “A banda dels estudis d’impacte ambiental, amb els quals estem absolutament compromesos, és imprescindible que es facin estudis de l’impacte econòmic i social dels projectes, en col·laboració amb els col·legis d’economistes i d’enginyers”. 

En segon lloc, ha subratllat que per a Democràcia i Llibertat la inversió en Rodalies és una prioritat: “És tan senzill com exigir el compliment dels compromisos i que deixin d’enganyar”. Encara sobre el transport ferroviari, també ha donat màxima rellevància al projecte del Corredor del Mediterrani. 

Finalment, ha denunciat que en l’actual model aeroportuari espanyol, Catalunya és una “simple extensió de Barajas” i ha reivindicat una gestió “equiparable amb la de qualsevol país d’Europa”.

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#39 BEJOTA, bcn, 08/12/2015 - 19:05

Bancos españoles utilizan la ?cuenta espejo? para sacar dinero de Cataluña de los clientes que temen la independencia


n.b. Al can Barça,Sr. Homs , també es fa politica (separatista,és clar).

#38 M. Forné Tarré, Reus, 08/12/2015 - 09:05

trabajo prometido, sea el que sea. Hay mucha gente que por el trabajo mata dado que no vale para otras actividades legales o ilegales que admire. Bien así ,lo veo yo dado que conozco unos cuantos "apóstoles" tipo es la última cena por la tiñosa envidia de malas elecciones personales.

#37 M. Forné Tarré, Reus, 08/12/2015 - 09:03

Con esto quiero decir, que en general los políticos se echan las culpas pero luego tots plegats sopen junts aunque el pueblo busque comidita en la basurita,. salvo raras excepciones. Muchas formaciones viven del tontic@ que con todos los respetos se cree las expectativas generadas con el puesto de

#36 Mar Formé Tarré, Reus, 08/12/2015 - 09:01

o cesada, venga del sector privado o público, la culpa no es de los castellanohablantes (colonos, inadaptados y toda una retahila de exabruptos) ni de extranjeros: el empresario contrata a quien cree mejor analizando coste beneficio. Supongo que tendrá en cuenta bonificadiones a la Seguridad Social,

#35 Mar Forné Tarré, Reus, 08/12/2015 - 08:59

dedicarse a modo de ejemplo, en sus diferentes facetas al mundo de la docencia, no reglada o reglada. Supongamos que tiene estudios de empresa, más de 40 ´ó 45 años, presencia no demasiado buena y nula experiencia empresarial. Si esta hipotética persona es despedida de su puesto de trabajo