Política · 23 de Desembre de 2013. 11:31h.

Homs encara confia en un gest de la UE

El conseller creu que "és molt difícil que puguin estar en contra d'una gent que vol votar"

Homs encara confia en un gest de la UE

El conseller Homs

El Govern no descarta que la Unió Europea faci un gest a favor del dret a decidir dels catalans, si Espanya continua sense deixar fer la consulta d'autodeterminació.

En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, s'ha mostrat convençut que les institucions europees estaran a favor dels valors democràtics encara que la independència no els faci cap gràcia: "No ho descarto, perquè evidentment la Comissió Europea, les institucions europees, els països d'Europa, els països de la comunitat internacional demòcrates, és molt difícil que puguin sostenir, és probable que es puguin pronunciar contra la independència de Catalunya, perquè ells ho veuen diferent. Ara, és molt difícil que puguin estar en contra d'una gent que vol votar".

Homs ha afegit que l'ofensiva internacional que fa el govern de l'Estat contra la consulta és molt forta, però assegura que el desplegament diplomàtic del govern de la Generalitat per explicar el dret a decidir està arribant allà on cal.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#13 luisón., asturies, 24/12/2013 - 19:18

..para recibir apoyo de la UE primero tenéis que poneros de acuerdo y hacer la consulta, a la vez, con Catalunya Nord

#12 luigi longo, bcn, 24/12/2013 - 13:27

Aparte de hacernos así con el dedo medio de la mano (peineta creo que se llama el expresivo gesto), ahora va el ministro francés de interior y se carcajea cuando oye hablar de Cataluña. Es que no tenemos remedio. Ni Burundi nos va a tomar en serio. Quizás sería mejor que el honorable viajase menos.

#11 spanish, Madrid, 24/12/2013 - 09:52

HOmbre haz un gesto tu y vete atu casa...tu y esos asesores que no os tienen al dia d ela legislacion vigente...las leyes estan para cumplirlas,los tratados tambien y las deudas para pagarlas

#10 Quim, Mataró, 23/12/2013 - 21:32

Sí, com en el 1714 quan a Barcelona van morir milers de persones enganyades a les que van fer creure que els anglesos els ajudarien i apareixeria Santa Eulàlia i Deu enviaria un exèrcit salvador.

#10.1 despertaferro, l´h, 24/12/2013 - 03:24

Es verdad aquellos ingleses que en 1705 bombardearon barcelona es que no aprenden por cierto la victimas de aquellos bombardeos estan en el fosar de las moreras o aquellos no eran patriotas que luchaban por la libertad de catalunya y sus fueros jejeje Arturo gracias por abrirnos los ojos GRACIAASSSS

#9 FGR, Barcelona, Espanya, 23/12/2013 - 20:55

Mare meva, està esperant un miracle. Millor que vagi a resar a la Verge de Lourdes. Tindrà alguna possibilitat més