Publicitat
Política · 19 de Juliol de 2011. 10:54h.

Homs es fica en un embolic amb el CAT

ERC l'encoratja a traduir "les paraules en fets"

Homs es fica en un embolic amb el CAT

Homs, durant les seves declaracions sobre el CAT a les matrícules, el passat dia 14

El portaveu adjunt del Grup Parlamentari d'Esquerra, Oriol Amorós, ha explicat que “són molts els ciutadans de Catalunya que no volen dur un senyal identitari per obligació als seus vehicles i que creuen que la decisió sobre la seva identitat els correspon lliurement a ells, i són molts els països que han trobat formes de representació de la identitat nacional més flexibles i d'acord amb el sentiment i la voluntat dels seus ciutadans”.

Segons Amorós, des d'Esquerra “compartim la voluntat expressada pel Govern de facilitar als ciutadans que expressin amb llibertat quina és la identitat nacional que volen veure reflectida als seus vehicles”, malgrat recordar que "ara cal traduir les paraules del portaveu del Govern en fets, vistos els problemes que alguns ciutadans pateixen per dur el CAT a la matrícula,i vistos els escassos CAT's en les matrícules dels cotxes oficials dels actuals membres del Govern i en la flota de vehicles de la Generalitat".

La proposta de resolució que presentarà Esquerra inclou "emetre una comunicació (o Ordre de Govern) dirigida al Servei Català de Trànsit, Ajuntaments, Mossos d’Esquadra i Policies Locals, en la que s’informi que als vehicles que portin un adhesiu CAT sobre la E de la matrícula no els és aplicable la Llei de Trànsit, per bé que aquest adhesiu no impedeix la identificació del vehicle, ni fa il·legible la matrícula".

"Posar el CAT als cotxes oficials dels membres del Govern; posar el CAT a tota la flota de vehicles de la Generalitat; trametre aquesta moció a tots els Ajuntaments i administracions públiques de Catalunya per si volen actuar en el mateix sentit amb les flotes de vehicles respectives", afegeix.

Oriol Amorós, portaveu adjunt del grup parlamentari d'Esquerra ha volgut a més recordar que “alguns dirigents de CiU es van mostrar molt entusiastes amb el CAT a les matrícules, i poc conseqüents al Govern, en una altra època de pacte CiU-PP, a l'any 2000".

"No voldríem tornar a reviure una altra maniobra de distracció del patriotisme de cap de setmana, o en la intimitat, de CiU, que els dies laborables i en els afers públics es tradueix en pactes amb qui ens nega la capacitat de decidir sobre aspectes tant personals com són la identificació nacional”, conclou.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#9 angel, cardedol, 20/07/2011 - 23:35

Em sembla que volia dir que comprem un gat per al cotxe

#8 Bacus, Sort, 20/07/2011 - 10:33

Aquest portant veu es el paradigma de CIU, sempre ambigus, mai es mullen i sempre, sempre cobren.....i molt.

#7 Xavi, Barcelona, 20/07/2011 - 00:53

Si puc posar una pegatina a sobre de la matrícula, en tot cas posaré la que jo vulgui i no la que ells em diguin. O es que puc infringir la llei únicament si poso el CAT?

#6 Kropotkin, Vic, 19/07/2011 - 20:35

Venga, si, queremos una ley que obligue a llevar el CAT en vez del E. Animo Homs, estamos contigo. Jua, jua, jua,...

#5 alan, barcelona, 19/07/2011 - 18:21

Catalibanes: Os haceis la idea que la E es por Esuskadi o Eta que sois lameculos de los vasco y etarras y asunto areglado.

#5.2 emilio, a, 19/07/2011 - 22:13

el sueño oculto de todo catalanista es que un tiarron del norte, un euskaldun lo ponga de 4 patas, y si hay un madrileño mirando, pues mejor aun.