Publicitat
Política · 26 de Març de 2016. 14:47h.

Homs es veu a venir una davallada

Proposa una llista amb ERC si es repeteixen les generals

Homs es veu a venir una davallada

Francesc Homs

El portaveu de Democràcia i Llibertat al Congrés, Francesc Homs, s'ha mostrat partidari de repetir la fórmula de Junts pel Sí en cas que s'hagin de repetir les eleccions generals el proper 26 de juny.

 

Després que el passat 20 de desembre, Convergència aconseguís 8 escons i se situés com el quart partit més votat per darrera d'En Comú Podem, ERC i PSC, Homs ha fet una crida a Esquerra Republicana per sumar esforços i, de pas, recuperar l'hegemonia que els convergents van aconseguir el 2011, quan van aconseguir 16 diputats.

 

“L'independentisme hauria de ser capaç de fer un llista fora del normal, extraordinària”, ha assegurat el dirigent de CDC en una entrevista a Europa Press. Segons el seu parer, aquesta llista posaria de manifest el contrast entre l'”èxit de l'independentisme” i el “fracàs de la política espanyola”, incapaç d'assolir un acord d'investidura i abocava a la repetició dels comicis.

 

Homs ha explicat que aquesta candidatura sorgiria d'unes primàries, on tindrien dret a vot els “110.000 voluntaris que van formar part de la llista de Junts pel Sí”. “Serien els protagonistes, donarien un impuls a una candidatura que hauria de tenir un component cívic i transversal extraordinari”, ha manifestat.

 

En aquest sentit, el líder de Democràcia i Llibertat ha assegurat que “no tindria cap inconvenient en no encapçalar la llista”. “L'encapçalaria qui tingués més suports” en unes primàries, ha insistit.

 

Homs ha aclarit que aquesta llista unitària és una aposta personal. “És una opció meva. Sento la necessitat i la responsabilitat de fer aquesta proposta i la faig a CDC i a ERC. Veig com està el pati a Madrid i se'ns presenta una oportunitat”, ha reblat el portaveu de DiL al Congrés.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Gregari, VNG, 29/03/2016 - 19:46

Quina vergonya de tio

#9 BEJOTA, BCN, 28/03/2016 - 12:20

En marzo se trasladan casi 40 empresas
La gestora del Heron City de Barcelona hace las maletas y se va a Madrid.

?13 Comentarios En los últimos diez días, el número de compañías que se ha mudado a la capital española cuadruplica el de las que desembarca en la Ciudad Condal.

#8 Kropotkin, vic, 27/03/2016 - 21:40

Los españolistas somos la mayoría silenciosa, por eso cuando hay elecciones al Parlamento de Cataluña, PP PSC C's sacamos una gran mayoria que?OH WAIT!!....jua, jua...os dejo, que empieza el Gato al Agua...jua, jua, jua

#7 nedland, Roses, 27/03/2016 - 11:18

Aquest personatge sinidtre hauria de donar gracies d estar com diputat..cobrant i aforat per si li troben algun pecat...

#6 Incongruències, Chez Fangue, 26/03/2016 - 23:06

Si JXS va ser com diuen un aplec de voluntad independentista i va tenir la força que volen remarcar, llavors com s'enten que els socis no vulguin repetir?. La reedició no hauría de ser cap problema, pero els fets son uns altres i ho saben prou be. Tenen la por al cos.