Publicitat
Política · 9 de Març de 2014. 20:15h.

Homs fa una crida a que "no ens facin bretxes"

El conseller insta a "a guanyar aquesta batalla democràtica"

Homs fa una crida a que "no ens facin bretxes"

Homs, en la inauguració de l’exposició

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha manifestat que ha fet una crida a que "no ens facin bretxes" i ha assenyalat que “a diferència de fa 300 anys, ara el terreny de joc és el de la democràcia, mal que els pesi a alguns, i tenim moltíssimes més oportunitats no només de resistir sinó de, finalment, guanyar la nostra llibertat col·lectiva”.

Homs, en la inauguració de l’exposició 1714. L’assalt de la Bretxa. La guerra de Successió a Caldes de Montbui, ha destacat que “commemorar els fets històrics col·lectius és una ocasió per treure’n lliçons que ara ens poden convenir”.

També ha reconegut tenir de vegades la sensació que la Història es repeteix fent al·lusió “a l’origen dels fets del gener del 1714 va ser el cobrament abusiu de tributs –les quinzenades- i a la idea, per part d’alguns, d’intentar introduir una divisió en el poble de Catalunya per debilitar-lo”. 

El conseller ha afegit que “tot i que la muralla actual, en el sentit metafòric, és una muralla forta, val la pena tenir consciència de per on pot venir l’intent de debilitar-nos per tenir capacitat de reacció”.

Els fets de fa 300 anys i el tarannà del poble de Caldes, per a Francesc Homs, “expliquen la nostra capacitat de resistir i superar les adversitats com a poble”, i ha insistit que “el concepte de pacte forma part de la nostra mentalitat col·lectiva que, a més, és un concepte molt més a prop de la democràcia, de la possibilitat que la gent que pensem diferent, finalment, ens posem d’acord per un interès col·lectiu, en contra de la visió de la política castellana en la que el pacte és l’expressió del dèbil”.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Pere, Barcelona, 10/03/2014 - 13:43

A veure quan capten que per a ser independents no n'hi ha prou amb tancar els ulls i demanar-ho molt fort. Necessites un ampli suport internacional (i de països que tallen el bacallà, res de Cubes o Síries) i els separatistes han estat incapaços d'aconseguir-ho en tot el que portem de "procés".

#1 sr Pepito, Lérida, 10/03/2014 - 09:32

Pero ¿cómo no va a haber brechas si el nacionalismo y el separatismo consiste precisamente en eso ? El nacionalseparatismo consiste en romper la convivencia y q la mitad 1 aplasten la cultura , la dignidad y los derechos de la otra mitad . Lo q pasa es q saben q se les ha visto el plumero .