Política · 24 de Febrer de 2017. 09:52h.

Homs: "L'Estat espanyol ha perdut"

L'exconseller creu que "no té eines per evitar que fem un referèndum"

Homs: "L'Estat espanyol ha perdut"

El diputat del PDECAT al Congrés, Francesc Homs, ha assegurat que la Generalitat "ja està intervinguda" perquè "hem perdut tota autonomia financera" i ha recordat que "no hi ha autonomia política sense autonomia financera". "No mitifiquem això del 155", ha exposat.

Homs, que serà jutjat a partir de dilluns pel Tribunal Suprem, ha assegurat a Catalunya Ràdio  que "facin el que facin amb el judici pel 9-N, l'Estat espanyol ha perdut". "Estan enfonsant l'estat de dret i la pròpia democràcia", ha afegit.

L'exconseller creu que l'Estat i el Govern espanyol "no tenen eines per evitar que nosaltres fem un referèndum". "De debò algú creu que ens impediran que votem? En tenim el cul pelat de fer votacions", ha remarcat.

En aquest sentit, ha dit que "estem al 2017, estem en plena democràcia, i si el debat és si es poden posar urnes o no, em sembla inexistent". "Com explicarà, l'Estat, davant del món, estar en contra d'un poble que obre col·legis i posa les urnes?", s'ha preguntat.

Sobre el judici de dilluns, Francesc Homs ha indicat que "estic a punt, sentint-me responsable de representar un poble que vol expressar-se democràticament" i ha retret al Govern espanyol que estigui "actuant amb la mentalitat de sempre": "A Madrid apliquen la tesi de 'mort el gos, morta la ràbia'. I aquí no hi ha ni gos, ni ràbia". "Que vagin retirant-los de la vida política, n'hi haurà d'altres", ha advertit.

També s'ha referit a la querella interposada contra Carme Forcadell i tres membres de la Mesa i considera que "és dret penal d'autor". "Jo en dic 'dret penal de l'enemic', tenim unes regles que funcionen per tothom menys per l'adversari", ha exposat Homs, que ha reblat: "el que ha fet això és molt ruc, eh?"

Finalment, ha assenyalat que "no és una broma això del PP quan l'hem denunciat per la utilització que fa de la justícia". "Cada dia es fa més evident que la Justícia no és igual per a tots", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

79 Comentaris

Publicitat
#44 PQG, Metrópolis, 25/02/2017 - 12:43

A ver Señor Homs ya sabemos que usted, como todas las personalidades públicas y políticos, quiere seguir siendo relevante y no desaparecer pero creo que la política no es lo suyo, es hora de cambiar de trabajo. Viendo los últimos comentarios creo que le esperan en el Club de la Comedia.

#43 jotaeme, Mataró, 25/02/2017 - 11:59

Lo veo como apagado a este hombre. ¡Con lo bien que me lo pasaba cuando tenía el circo aquí! Ahora no es lo mismo

#41 Gloria, Barcelona, 25/02/2017 - 07:41

Pobre hombre, solo hace que rebuznar sabiendo que ya no es nada ni nadie en la política. Por cierto, viva la guardia civil por lo del caso tres por ciento.

#40 Smicht de Platja, Cuni, 24/02/2017 - 23:18

El estado ha perdido la paciencia ......con los delincuentes y sus cuentos. Y Europa tambien.

#39 Carlos Gomez, desde arbucies con amor, 24/02/2017 - 21:29

Es fantastic veure ara al senyor Quicu tan amoinat per la imatge que pugui tenir aquell pais tan malctractador i innombrable al mon i al que tan odia, quan d´aqui 4 mesos ens enalirarem disparats cap alguna de les llunes de l´univers lliure d´espanyols.

Aquest home es per conservarlo en formol.