El Govern refreda el suport a una eventual consulta sobiranista organitzada pels ajuntaments

Homs matisa Rull

L'Associació de Municipis per la Independència està presidida per CiU

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha refredat la possibilitat que CDC doni suport a una consulta sobre la independència de Catalunya com ha proposat l'Associació de Municipis per la Independència en el cas que el nombre d'ajuntaments adherits superi el 60% de la població del país.

El secretari d'organització de CDC Josep Rull, que va assistir dissabte a l'acte, va afirmar llavors que CDC "no s'hi oposarà", encara que en la seva opinió la prioritat "és el pacte fiscal". "En paral·lel hi hagi organitzacions que treballin per la independència demanant també el pacte fiscal sense cap renúncia", va afegir.

El portaveu del Govern, Francesc Homs, a la roda de premsa de Consell Executiu, s'ha mostrat menys explícit a la pregunta de dos periodistes. Quan un d'ells ha insistit en preguntar si l'Executiu hi donaria suport després d'una primera resposta ambigua ha contestat que "no li diré ni que sí ni que no".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Miquel Solé, Barcelona, 10/07/2012 - 21:07

La típica estratègia filoconvegent, una de cal i una d'arena, el sí però no, aquí diu CiU i a Madrid no diu ni piu a Zapatero o González. Per aquesta i moltes altres raons fa anys que em vaig decantar per votar el PP i no pas CiU o PSC, que cal reconèixer que tenen coses positives.

#5 nedland69, Roses, 10/07/2012 - 18:44

Però la última enquesta de la Generalitat no deia que el 51 % votaria independència? a que ve ara això,o es que nomès ens venen fum per tenir-nos content s i mentre ells seguint xuclant,patetic i a la vegada trist,i el pitjor nosaltres fotutssssss

#4 joan, manresa, 10/07/2012 - 16:55

tinu.)esparrecar politicament qui no sap estar a l'altura....,i la tertulia seguirá axís en cada moment.La paciencia te un límit i aquest s'acabat.Srs.de CiU,Sr.President,axís no podem seguir...¡¡¡QUE MES HEM D'AGUANTAR EL POBLE DE CATALUNYA...!!!! Ni tan sols un SÍ per aquesta consulta..???Penós

#3 Tomppa, Sabadell, 10/07/2012 - 16:55

CiU es un partit espanyol i com això, esperar que un partit espanyol voldria trencar-se amb espanya es una estupidesa.

#2 joan, manresa, 10/07/2012 - 16:51

El Casal obre la seva tertulieta de la tarde.---Sr.Homs,un prec de tota la tertulieta..,¡¡¡PLEGUI::!!!.Vosté no te nivell,u va demostrar en la negociació del Estatut,ens van clavar gols per tots els escaires..,ya en tenim prou.Vosté sembla un capallanet de poble...,es hora de començar a (cont.