Publicitat
Política · 2 d'Agost de 2016. 13:27h.

Homs no aconsegueix grup a Madrid malgrat votar amb el PP

CDC va a parar al Mixt per primer cop des del 1977

Homs no aconsegueix grup a Madrid malgrat votar amb el PP

Els diputats de PDC a Madrid

El Partit Demòcrata Català, l'antiga Convergència, no tindrà grup parlamentari propi al Congrés malgrat haver votat amb el PP la Mesa del Congrés. Així ho ha decidit la mesa de la cambra, amb l'abstenció de tots els grups tret de Ciutadans, que ha votat en contra que tinguessin grup.

Aquest és el primer cop en la història de la democràcia, des de les eleccions del 1977, que Convergència no té grup al Congrés. Els seus vuit diputats, amb Francesc Homs al capdavant, aniran al Grup Mixt.

El reglament del Congrés permet formar grup amb com a mínim cinc diputats i, a més, el 15% dels vots en les circumscripcions en les quals es van presentar, però CDC, tot i que va aconseguir vuit diputats en els comicis de juny, no va arribar a aquest 15% en les quatre províncies catalanes i tampoc no va arribar a aquest mínim en el conjunt de Catalunya.

Francesc Homs ja ha valorat la decisió de la Mesa del Congrés i ho ha atribuït a “raons polítiques”.  Diu que ha estat un intent del PP per acontentar Ciutadans. També ha criticat Podem per votar el mateix que els ‘populars’ a l’hora d'haver de decidir el grup parlamentari.

El portaveu del Partit Demòcrata Català afirma que “el desenllaç del no grup respon a la votació de la setmana passada al Parlament”. “Hem pagat les conseqüències de la decisió que es va prendre la setmana passada. Ho dic amb un punt d'honor”, ha reblat. Homs diu que la seva formació anirà “fins al final” i que recorrerà la decisió de la Mesa.

Publicitat
Publicitat

100 Comentaris

Publicitat
#71 Galba, Bcn, 05/08/2016 - 12:20

La foto que acompanya la noticia, tots tant riallers, es de molt abans que els hi fessin la pregunta del milió: però vostès de què collons riuen?, i els fotessin al galliner del Parlamento.

#70 Osona sur mer, Vic , 03/08/2016 - 11:37

Quico Homs el ultimo artista de la politica del burlesque.
Corleone Pujol

#69 Neféru, Barcelona, 03/08/2016 - 09:28

Roma no paga a traidores

#68 Carlos Gomez, Bcn (Valencia Nord), 03/08/2016 - 02:43

El senyor Quicu esta fent molt be la seva feina

De moment, i a la primera de canvi, ja ha aconseguit i d´una sola tacada anar a parar amb tota l´orquesta al galliner.

Un parell d´asalts mes i els noquea a tots.

I despres hi ha qui li nega el pa i la sal.

#67 Pepon, Bcn, 03/08/2016 - 00:04

Normal, si tienen a la rubia que iba a la sexta a hacer el ridículo. Daba vergüenza ajena y además tenía la poca vergüenza de hablar en nombre de todos los catalanes.