Publicitat
Política · 4 d'Abril de 2013. 10:30h.

Homs no descarta un govern de concentració

El conseller de la Presidència alerta que "els temps que vénen són molt complicats"

Homs no descarta un govern de concentració

Homs, en una foto d'arxiu

El portaveu del Govern i conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha dit que no descarta que la situació "cada vegada més delicada" que viu Catalunya acabi forçant la formació d'un govern de concentració, que CiU ofereix de manera repetida a ERC i al PSC, que de moment ho rebutgen.

"Els temps que vénen són molt complicats. El context és tan aspre que ja veurem com maduren les coses, però no descarto que s'acabi produint un govern de concentració", ha esgrimit en una entrevista a Els matins de TV3.

En qualsevol cas, Francesc Homs creu que aquest govern d'unitat, que estaria integrat per CiU, ERC i PSC, no es produirà abans de l'aprovació dels pressupostos del 2013, uns comptes que els nacionalistes esperen aprovar abans que acabi aquest semestre amb el suport dels republicans.

El portaveu del Govern ha explicat que amb la fórmula d'un govern de concentració, integrat per formacions de diferent ideologia, seria més fàcil fer entendre als ciutadans que les decisions de l'Executiu no es prenen perquè així ho vol el partit -en referència a les retallades- sinó "que es fan perquè no queda una altra".

Així mateix, Homs ha subratllat que aquest govern d'unitat és ara clau, no només per la difícil situació de les finances de la Generalitat, sinó també perquè en matèria d'autogovern català les posicions del Govern espanyol "van cap enrere com el cranc".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 BEJOTA, bcn, 04/04/2013 - 20:44

Una Generalitat en fallida total
L'altre factor són els immensos pagaments que estan a un punt de caure, en poquíssim dies, sobre la Generalitat. Atès que, repeteixo, l'única font possible de diners és l?Estat, no és ni imaginable que Rajoy pugui ajudar-lo, com no fos amb hipotètiques contraparti'

#5 spanish, Madrid, 04/04/2013 - 13:33

ahora que lo han jodido todo ahora quieren ayudas para tapar la mierda, al incompetencia, la inutilidad

#4 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 04/04/2013 - 13:05

Mas quiere avanzar cogido de la mano para ver si lo sacan fuera del agua, que ya le llega al cuello. Pero el tripartit CiU ERC PSC sería aún más torpe. Se hundirían todos chapoteando en la charca soberanista. La solución para Catalunya no está en más NACIONALISMO, sino en más CIUDADANISMO.

#3 Pepe, Barcelona, 04/04/2013 - 12:18

Per cert, a qui li importa el què digui el Sr Homs?

#2 joan, manresa, 04/04/2013 - 11:44

tinu.)no anem be axís.Espanya ens encercla economicament i culturalment,vols dexar-nos sense identitat,vol que murim com a poble,i abraçem la nació espanyola.Tenim ya milers d'infiltrats a Casa Nostra (Policias Espanyols i derivats.) Estan treballant i minant la nostra Resistencia.COP DE FALÇ YA!