Publicitat
Política · 17 de Desembre de 2013. 14:45h.

Homs no respon per què Unió i ICV-EUiA no estan ara per la indepedència

El conseller admet que un resultat ajustat "no serà fàcil de gestionar"

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, no ha respost per què Unió, ICV-EUiA, que han acordat la pregunta, no estan a favor de la independència i ha expressat que un resultat ajustat en la consulta "seria un problema".

Durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu, el portaveu del Govern ha al·legat que "no em correspon a mi opinar" sobre els partits que no estan a favor de la independència. Tot i això, ha indicat que "són posicions que no han sorprès ningú i que d'una manera o altra reflecteixen la pròpia realitat del país".

Homs ha indicat que "si hi ha un resultat clar en un sentit, no hi haurà cap problema d'interpretació com si és molt clar també en sentit contrari". En canvi, ha reconegut que "si hi hagués un 49% a favor d'una cosa i un 51% a favor d'una altra, això no serà fàcil de gestionar". 

D'altra banda, el portaveu ha dit que Rajoy és un "demòcrata" i, com a tal, "l'únic que li demanem és que actuï en conseqüència" perquè "l'ànsia de votar no pot inquietar ningú, si no és que té capteniments envers la democràcia".

Finalment, Homs ha assenyalat que la postura del Govern espanyol "pot durar un temps, però no pot consolidar-se, no té recorregut". "El que hi ha sobre la taula no és un caprici de quatre polítics, sinó un mandat democràtic", ha conclòs.

Homs, durant la roda de premsa
Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 BEJOTA, BCN, 18/12/2013 - 14:45

Los republicanos e independentistas de ERC en el Congreso de los Diputados han admitido por primera vez en sede parlamentaria que una Cataluña independiente se queda fuera de la Unión Europea.

#12 Barcelona, Barcelona, 18/12/2013 - 03:02

Crec que els independentistes de veritat ja poden seure i esperar uns 50 anys més...

#11 miquel, sallent, 17/12/2013 - 21:46

Honestament, coneixeu algun idependestita 100% que no voti a erc o a cup? Jo no. Doncs ja sabeu com esta el pati, votem amb una condincio, callareu per sempre sigui quin sigui el resultat

#11.1 xavier , Mataro, 18/12/2013 - 13:46

Jo

#10 joan, manresa, 17/12/2013 - 18:01

El Casal,17,55 h.--No es pot ser més angelet..,mai,mai Unió--mandat bdel Sr.Duran---,i ICV han estat mai independentistas,u hem comentat moltes vegades en el e-noticies.Unió en el seu nexement sí,pro are rés de rés.ICV,mai el comunisme sempre a estat jacobí i espanyolista.Veure vots Pla Ibarretxe

#9 Casper, Bcn, 17/12/2013 - 17:24

Tal y como se ponen las cosas este asunto no termina ni para el 2050, me parece que ambas partes van a negociar y a ERC le dejarán en la estacada. El PSOE ganará las elecciones y a marear la perdiz. Que rollo, ni vencedores ni vencidos. Talante mucho talante. Ejjjjjjjj