Publicitat
Política · 4 de Març de 2012. 13:29h.

Homs: "pacte fiscal o mort"

“La realitat econòmica ens ho fa plantejar amb aquesta contundència”

Homs: "pacte fiscal o mort"

Francesc Homs

El portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, ha reclamat que Catalunya pugui disposar d’un pacte fiscal propi que li permeti recaptar els seus propis impostos assegurant que amb la negociació “o ens en sortim o morim”.

Ho ha fet durant la seva visita al Mercat Figueter de Capellades, on ha constatat que “la realitat econòmica d’aquests moment ens ho fa plantejar amb aquesta contundència”. Homs ha subratllat les dificultats que suposa per Catalunya “que en una crisi econòmica com aquesta resulta que li treuen cada any un 10 per cent dels seus recursos” i ha afegit que “això és com anar a una cursa i que et lliguin les dues cames i posar-te a córrer”.
 
El portaveu ha recordat que el pacte fiscal “és un tema central d’aquesta legislatura” i que “el Govern ha plantejat amb l’estat un calendari de treball per al 2012”. “Està clar que si durant aquest any això no té un desenllaç algunes decisions s’hauran de prendre” ha reblat Homs, tot afegint-hi que “és de sentit comú”. De moment, “el Govern està centrat en els mesos que vindran i després ja en parlarem”.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#20 Francesc, Badalona, 05/03/2012 - 20:58

Vostè confon el pacte fiscal amb el concert econònim. Un pacte fiscal l'hem tingut sempre però un pacte pot ser bo o dolent, generós o ridícul. En canvi el concert econòmic, que és del que vostès parlaven durant la campanya electoral, ens permet tenir la clau de la caixa i negociar amb força.

#19 eloi, barcelona, 05/03/2012 - 20:46

L'Homs cada dos dies dóna un titular a la premsa. Això deu ser "el relat" que li van encarregar, però no funciona, no en surt res de positiu i més aviat queda fluixet i fa riure, com allò del CAT a la matrícula.

#18 joan, manresa, 05/03/2012 - 18:08

El Casal,18 h.--Sr.Homs...,no fotem més el panoli...¿ Vostés varen guanyar les eleccions,no...???Dons actuin..,Vostés portaven el pacte fiscal o concert encobert...,dons actuin....,no ya més Sí..,pro No..,; i No...,pro Sí......,Sr.Homs millor morir de cop pro no a pesics ,i millor morir digne...

#17 Ramon, Barcelona, 05/03/2012 - 15:53

Homen, si és qüestió de vida o mort us haurem de receptar un parell de píndoles més... però a partir d'ara al 5%, aviam si us podem salvar la vida, que Espanya us necessita.

#16 Josep, Lleida, 05/03/2012 - 14:35

De veritat ??? si no hi ha pacte fiscal us morireu ???

Por favor señor Rajoy, no firme el Pacto Fiscal, los Catalanes le deberemos gratitut eterna por habernos librado de una caterva de sinvergüenzas, ineptos, mangantes.....

Eh, Paquito, a veure si ho complim, eh???