Publicitat
Política · 10 de Gener de 2014. 09:25h.

Homs pressiona el PSC

El conseller veu "absurda" la posició del PSC amb la consulta

Homs pressiona el PSC

Francesc Homs

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, lamenta que el PSC "s'autoexclogui" de la majoria parlamentària pel dret a decidir, una postura que qualifica d'"absurda" perquè considera que s'allunya de la posició del catalanisme "que històricament han representa".

Homs, en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, no entén que els socialistes catalans "confonguin l'instrument de participació democràtica de la consulta amb el fet que, amb aquest instrument, es pot defensar la posició que cadascú prefereixi" perquè "totes les opcions són legítimes".

"Al Govern li sap molt de greu que un partit democràtic com el PSC s'autoexclogui d'un procés que és clarament democràtic", ha dit Homs, que ha demanat al PSC que el pròxim 16 de gener, en el ple del Parlament, voti a favor de demanar al Congrés la transferència de la competència per convocar referèndums que preveu l'article 150.2 de la Constitució.

També s'ha posicionat sobre que alguns diputats socialistes puguin trencar la disciplina de vot i ha dit que "el Govern no vol que el PSC es trenqui o divideixi en cap cas, el que volem és que reflexionin i rectifiquin la seva posició".

Homs també s'ha mostrat convençut que l'Estat no suspendrà l'autonomia de Catalunya ni inhabilitarà el president de la Generalitat, Artur Mas, perquè "no ho podrien explicar internacionalment". 

El portaveu de l'Executiu, en aquest sentit, ha assegurat que "d'aliats internacionals -respecte el procés català-, n'hi ha i n'hi haurà", encara que de moment no s'expressin públicament.  

Finalment, Francesc Homs ha celebrat la decisió del Consell de Garanties Estatutàries sobre els Pressupostos de la Generalitat per al 2014 i ha assegurat que els comptes s'aprovaran aquest mateix mes de gener, presumiblement en un ple extraordinari abans del dia 29. 

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#8 jotaeme, Mataró, 10/01/2014 - 20:26

Hay!! que le hagan callar, que pronto va a ser la caricatura de Maleni.
Este se carga, él solito, eso que dan en llamar, tan religiosamente, "El proceso". (uy! como la novela de Kafka...)

#6 ex-metal·lúrgic, seat-debcn, 10/01/2014 - 16:10

El socialisme és internacionalista per definició ¿Per quins set sous el PSC no pot compartir ideals amb el socialisme gallec, valencià o basc? Sóc catalanista però tinc clar que tan casta extractiva és la del Bernabeu com la nostrada. Pasqual Maragall dixit: el problema del 3%.

#5 Gerard SÍSÍ, Constitució Catalana 1283,1416,1585,1702, 10/01/2014 - 11:54

"No se deben elegir medios flacos y menos eficaces, sino los más robustos y seguros, borrándoles de la memoria a los Cathalanes todo aquello que pueda conformarse con sus antiguas abolidas constituciones, ussáticos, fueros y costumbres."

Consejo de Castilla, 1715.

#4 Ernest, Vilassar, 10/01/2014 - 11:42

Al consejero Homs parece que le han sentado mal las vacaciones. Respire hondo y abra los ojos, por favor!!

#3 mik, Bcn y Mad, 10/01/2014 - 11:06

Creo que vosotros, los fachas nacionalistas catalanes deberíais saber que los judíos empezaron igual. Ahora nadie les quiere y no tienen tierra donde poder morirse. Con vuestra hoja de ruta, vais camino de conseguirlo. Suerte, estoy con vosotros, a ver si de una vez por todas nos dejáis a los Españo

#3.1 Adéu Andreu !, Lladres q entreu per Almansa, 10/01/2014 - 11:53

És el que volem marxar de la xoriça,analfabeta,lladregota i tercermundiasta Espanya.