Publicitat
Política · 23 d'Agost de 2012. 15:31h.

Homs 'refreda' l'assistència de Mas a la manifestació de la Diada

El portaveu diu que és "anecdòtic" si el Govern hi participa o no

Homs 'refreda' l'assistència de Mas a la manifestació de la Diada

Homs, amb Castells, a la UCE

El portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, ha dit que l'executiu encara no ha decidit la participació en la manifestació de la Diada i pensa que, en tot cas, és "anecdòtic".

A més, ha advertit dels riscos de la falta de “claredat” i “contundència” en el missatge. “Si no fóssim capaços de presentar una imatge de claredat, contundència i unitat nacional, faríem és un ridícul immens”.

Homs, que ha clausurat la 44a edició de la Universitat Catalana d’Estiu, ha expressat que "cadascú que faci l’Onze de Setembre allò que cregui que ha de fer, però que tot estigui orientat en la mateixa direcció. La direcció ha de ser un poble on les seves institucions i la seva societat civil diu clarament què vol ser i diu clarament que se li respectin els seus drets nacionals i civils”.

Per Homs, aquesta Diada permetrà reflectir la “fortalesa institucional i de la societat civil” i donarà “un missatge significatiu davant de Madrid i de Brussel·les”.

En aquest sentit, el portaveu s’ha mostrat convençut que  “un acte d’afirmació nacional potent pot afavorir la posició negociadora del Govern” en relació al pacte fiscal. “Si un poble s’expressa de manera clara i nítida i el Govern defensa els seus interessos, tot això suma”, ha manifestat.

D’altra banda, en relació a les sentències del Tribunal Suprem en relació als concerts educatius, el portaveu del Govern ha recordat que el model concertat està inclòs en la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) i en aquest sentit ha mostrat la seva“perplexitat” davant les critiques generades. “Aquesta qüestió va ser debatuda àmpliament al Parlament en el marc de la LEC”, ha recordat Homs.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#24 Kropotkin, Vic, 24/08/2012 - 11:47

Mientras los catalanistas van a lo suyo, esta el la Cataluña real:
http://ccaa.elpais.com/ccaa/2012/08/23/catalunya/1345750580_628674.html

#23 ESTRELLADOS, Ouagadougou, 24/08/2012 - 11:07

Teneis un parlament, no? Si tantas ganas teneis de independencia por que no la proclamais? No sera que a Mas y a su banda les falta algo?

#22 Ramon, Barcelona, 24/08/2012 - 10:16

Ens prenen per tontos. El Govern esperonant al personal a que assiteixi a la manifestació, i després dubten si, el propi Govern, ha d'anar-hi o no. Ho trobo surrealista. Aquest pais està en decadència. Els seus governants preocupats per fantasies sobiranistes i els problemes reals pendents.

#21 Juan Ángel, Barcelona, 24/08/2012 - 01:05

Todo lo que no sea superar el "millonimedio" del 10-J será un fracaso absoluto (se hará una estimación exacta de asistentes mediante fotografía aérea de alta resolución)

#20 nedland69, Roses, 23/08/2012 - 23:34

Però desprès de tants anys sentint el mateix i parlo ja des de l´era Pujol,encara algú es creu qel que digui cap d´aquesta colla,CIU;PSC;PP;ERC;SI;etc...eleccions anticipades a Euskadi i aviat eleccons a Catalunya,nomès ha começat el teatre,la campanya electoral,mentre tots fotuts