Publicitat
Política · 1 de Juny de 2013. 22:18h.

Homs s'apunta a una consulta legal

El portaveu creu que hi ha marge a través de l'article 122 de l'Estatut

Homs s'apunta a una consulta legal

Francesc Homs, en una foto d'arxiu

El conseller de Presidència, Francesc Homs, ha apuntat que hi ha marge legal per a la consulta sobiranista, si s'aplica l'article 122 de l'Estatut.

Homs, en declaracions a la cadena Cope, ha assenyalat que "de vegades es passa per alt, però hi ha un article d'una llei orgànica espanyola, el 122 de l'Estatut d'Autonomia, què diu que la Generalitat de Catalunya té competència, exclusiva, per fer consultes. Hi ha un condicionant; que no siguin referèndums. Per tant, aquí hi ha un marge més que evident".

"Si al final, el Govern espanyol com diu que fa, respecta la Constitució i el marc competencial, podriem arribar a una situació en que se'ns deixés formular la consulta d'acord amb el marc competencial", ha remarcat el portaveu del Govern.

El dirigent nacionalista ha insistit, al voltant del dèficit fiscal, que "de l'asimetria, s'ha de passar a la justícia". També ha dit que el problema no és "viure sense pressupostos, si no aguantar determinades retallades que es poden carregar l'estat del benestar", ha reblat.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#10 BEJOTA, bcn, 03/06/2013 - 16:51

Una consulta seria d'una inutilitat pràctica palesa
Tota mena d'enquestes contra l'independentisme

La possibilitat, que sempre ha estat només teòrica, d'un procés d?independència de Catalunya està caient amb força en els diversos fronts, segons indiquen enquestes diverses, efectuad'#9 zampador, Valladolid, 02/06/2013 - 23:42

Consultas sobre asuntos de su competencia. Pero que si tienes razón, es fácil, haced la consulta y dejad de marear la perdiz.

#8 Yusepet, Cornúpeta del Montesanto, 02/06/2013 - 22:32

Homs miente deliberadamente. El Art. 122 habla de consultas "sobre las competencias propias de la Genaralitat". Y, claro, la independencia no lo es. Está tratando de ganar tiempo hasta las elecciones anticipadas otra vez.

#8.1 Francisco J. Guillén, Matadepera, 03/06/2013 - 02:38

Olvida Yusepet que la Generalitat dispone de iniciativa para instar la modificación constitucional, pudiendo preguntar por ello si los catalanes desean que la Gtat impulse el estado propio dentro del marco constitucional. Si sale que si, la proclamación unilateral de independencia está servida.

#7 josepxicot, Barcelona, 02/06/2013 - 19:50

Bè veuen la llum,anem bè,la consulta serà molt cas
solana,d ´anar per casa.Com sempre,les calssetes
fan podor.

#6 Kropotkin, Vic, 02/06/2013 - 11:30

Somos demócratas...por eso como estamos absolutamente acojonados ante la posibilidad que una consulta democrática de un resultado que no nos gusta... la prohibimos...juas, juas....mejor hundidos