Publicitat
Política · 8 de Gener de 2014. 19:33h.

Homs se'n va a Tenerife el dia que un ministre del PP ve a Barcelona

El conseller reivindica el dret a decidir a les Canàries

Homs se'n va a Tenerife el dia que un ministre del PP ve a Barcelona

Homs, durant la conferència

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha defensat el dret de Catalunya a convocar una consulta sobre el seu futur polític perquè “en democràcia aquest tipus de decisions es prenen votant”.
 
“Estem en una cruïlla de camins i és el moment de decidir”, ha explicat el conseller. “Som molts els que considerem que ha arribat el moment de disposar d’un estat propi, però també hi ha qui defensa que hem de mantenir l’estatus actual. Com s’ha de dilucidar quin camí hem d’escollir? En democràcia, aquest tipus de decisions es prenen votant. Volem votar”.
 
El conseller ha fet aquestes declaracions a Santa Cruz de Tenerife, on ha intervingut en el cicle de conferències “Reptes i desafiaments de les Comunitats Autònomes al segle XXI”, organitzat per Tribuna Fòrum Europa.

Amb la seva participació en aquest cicle, el Govern enceta una sèrie de visites a la resta de l’Estat espanyol i a l’exterior per explicar el procés que està vivint Catalunya. “Aprofitarem el primer semestre de l’any per intentar explicar al conjunt d’Espanya, i també fora, el que estem plantejant, que és simplement voler votar”, ha manifestat Homs en declaracions als mitjans de comunicació abans de la seva conferència.
 
Aquests actes pretenen aclarir la “confusió” que, segons ha explicat Homs, existeix entre la consulta i la independència. “La consulta és simplement la possibilitat de conèixer de forma fefaent i contrastada l’opinió de la ciutadania de Catalunya en relació amb el seu futur col·lectiu, i aquest serà el fil conductor de les intervencions públiques que farem el president de la Generalitat i jo mateix com a portaveu del Govern en les properes setmanes i mesos en el conjunt d’Espanya i també a fora, perquè aquest tema de Catalunya està en el pla internacional”.

En la seva ponència, introduïda pel conseller d’Economia, Hisenda i Seguretat del Govern de les Canàries, Javier González Ortiz, Homs ha detallat els motius que han portat Catalunya a un procés per exercir el seu dret a decidir. Un procés que ha definit com a “democràtic, transparent i pacífic”, que és un “mandat clar” dels ciutadans expressat a les urnes i que es viu “amb total normalitat, amb plena convivència, civisme i respecte”.
 
Segons ha explicat, aquest és “un procés en positiu, que genera esperança i il·lusió”, que “no vol trencar sinó construir” i que respon a l’aspiració “legítima” de “poder construir un país millor, per poder donar millors respostes als ciutadans, amb millors eines per garantir el progrés econòmic i social de Catalunya i també per tenir una relació millor amb Espanya”. “Els lligams emocionals i de relació entre Catalunya i Espanya són reals i profunds, i ho continuaran sent en el futur”, ha assegurat.
 
El conseller ha volgut deixar clar que, com ha passat a Escòcia, la consulta “és possible” si hi ha “voluntat política”. Així, ha recordat que ja existeixen fins a cinc vies legals dins l’actual marc jurídic de l’Estat espanyol per poder articular una consulta, i ha assegurat que la voluntat del Govern i del Parlament de Catalunya és exercir el dret a decidir “de manera negociada amb les institucions espanyoles”.
 
En aquest sentit, el conseller ha reiterat que el Govern “explorarà i esgotarà” totes les vies de diàleg amb el Govern espanyol. “De moment, la resposta ha estat no, no i no, però ho seguirem intentant”. Homs ha anunciat que, en línia amb aquest desig d’arribar a una solució acordada, en breu el Parlament traslladarà una iniciativa al Congrés per demanar l’autorització de la consulta.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#8 Gerard, sísí, 09/01/2014 - 06:15

Ives Gounin creu que, malgrat la posició de Madrid, "al final hi haurà una doble negociació. Una, a dues bandes, entre catalans i castellans. I, d'altra banda, negociacions multilaterals a 28 o 29, amb els estats europeus, la Comissió i el Parlament. Cal entrar en una via raonable".

#8.1 agustin_bcn, Bcn (España, desde el principio), 09/01/2014 - 09:26

Lo mejor que le puede pasar a CAT es que se suspenda su autonomía, solo por ver al Homs trabajando ya valdría la pena, os imaginais a la casta catalana haciendo de 9 a 6

#7 spanish, Madrid, 08/01/2014 - 23:34

a que fer ? de vacances ? es odria quedar

#7.1 Ivan, ACE, 09/01/2014 - 09:59

Aquien Canarias ya tenemos suficiente, no necesitamos mas, Gracias.
Pero, si quiere, el Sahara por ejemplo esta a tan solo 100 Km. de Lanzarote, igual alli cuela.

#6 Josep, Palma, 08/01/2014 - 22:56

El odio del nacionalista se va a convertir EN AMOR

#5 Miquel, Mollet, 08/01/2014 - 22:48

Segur que farà nit en un complex hoteler de cinc estrelles davant de la platja al Sud de Tenerife, amb els nostres diners. VERGONYA.

#5.1 Ivan, ACE, 09/01/2014 - 10:00

El complejo es del Oriol Pujol, osea que el descuento esta asegurado, no se preocupe.

#3 Laughter, L'H, 08/01/2014 - 21:04

Cansinos, cansinos, cansinos.......sois unos cansinos

#3.1 Decart, L'Escala, 08/01/2014 - 21:57

Mangantes, mangantes, mangantes......sois unos mangantes

#3.2 Miguel , Mollet del Vallès, 08/01/2014 - 23:23

Amb il.lusió, amb il.lusió, amb il.lusió....